Dieta si nutritie

#ten #lactate #acnee #frumusete #colagen #zahar #pungi de sub ochi #eruptii cutanate

Ce sa comanzi cand mananci in oras pentru frumusetea tenului tau

Stii deja ca exista o legatura directa intre dieta si frumusetea pielii tale, de aceea este recomandat sa pregatesti acasa mancaruri sanatoase, bazate pe fructe, legume, cereale si produse bogate in antioxidanti. Problema intervine atunci cand nu iei masa in propria bucatarie, ci la un restaurant in oras, unde preparatele din meniu iti restrang lista de optiuni.

Faimosul dermatolog de la Hollywood, medicul Jessica Wu, stie exact ce sa comanzi cand mananci in oras, pentru a nu-ti pune in pericol tenul, dar nici silueta. Iata ce alegeri sanatoase poti face pentru frumusetea ta, astfel incat sa arati impecabil, la fel ca vedetele de care se ocupa personal Jessica Wu.

Ai grija la portii

Inainte sa te gandesti care sunt acele delicii culinare pe care le poti consuma in siguranta cand mananci la restaurant, preocupa-te de portii, sustine dermatologul american.

Mancarea comandata la un local vine in general in farfurii mari, umplute pana la refuz, astfel ca orice ai savura, iti furnizeaza o cantitate mare de sare (care iti accentueaza pungile de sub ochi, produce balonare si retinerea apei in tesuturi), zahar (care are un efect de reducere a nivelului de colagen, substanta esentiala pentru supletea si finetea pielii) si lactate (care favorizeaza aparitia acneei si a eruptiilor cutanate).

O solutie ar fi sa mananci doar jumatate din portia adusa de chelner si sa ceri restul la pachet. Daca te simti generos, poti imparti preparatul cu partenerul tau de la cina.

Selecteaza cu atentie condimentele si ingredientele

Sosurile si dressingurile pentru salate sunt, in general, asezonate cu sare, piper, zahar, unt sau smantana. Nu lipsesc nici adaosurile generoase de condimente picante sau otet, care agraveaza multe probleme ale pielii prin efectul lor inflamator.

Asadar, Jessica Wu iti recomanda ca, in loc sa le consumi ca glazura peste alimentele de baza, sa scufunzi carnea sau cartofii in sos, atat cat sa atingi usor suprafata. Te vei bucura de aroma delicioasa, fara sa te alegi cu cosuri, rozacee etc, dar mai ales fara sa ingerezi mai multe calorii decat ai nevoie!

Comanda preparate in stare proaspata

Cu cat este mai procesata mancarea pe care o comanzi (pizza, spaghetti cu dressing din comert etc), cu atat mai mult zahar, sare si lactate contine, privandu-te totodata de nutrienti importanti. Cel mai bine este sa optezi pentru feluri de mancare in stare proaspata, cat mai putin gatite/procesate.

Intreaba-te daca ceea ce ai in farfurie poate fi vanat sau cules!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare