Dieta si nutritie

#calorii #dieta #gustari #gustari sanatoase #calorii putine

Gustari sanatoase care contin sub 100 de calorii

In lupta cu surplusul de kilograme, gustarile de dupa-amiaza pot fi prietenul sau dusmanul tau in dieta. In timp ce snacks-urile si dulciurile nesanatoase iti cresc glicemia si te fac sa iti fie si mai tare foame dupa numai cateva ore, gustarile sanatoase iti confera senzatia de satietate, fiind pline de nutrienti. In plus, acestea din urma au avantajul ca nici nu ingrasa! Iata cateva gustari sub 100 de calorii.


1. Afine

Renunta la clasicele cornuri cu ciocolata de la automatul de dulciuri si indulceste-ti papilele gustative cu o portie de afine. Aceste fructe minunate de padure sunt pline de nutrienti si antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si iti intaresc sistemul imunitar. In plus, o cana de afine contine numai 83 de calorii, ceea ce le face perfecte pentru dieta ta.


2. Oua fierte

Ouale pot fi o optiune alimentara sanatoasa pentru gustarea de dupa-amiaza, insa numai cele fierte, fara grasimi. Un singur ou fiert are numai 78 de calorii, insa asigura organismului 6 grame de proteine, conferind aproximativ 12% din cantitatea zilnica necesara.


3. Portocale

Cateodata, cele mai simple gustari sunt cele mai bune, sustin specialistii. Asa ca de ce nu ai incerca sa te delectezi cu o portocala? Nu are mai mult de 60 de calorii, nu contine mult zahar si este plina de vitamine care iti intaresc sistemul imunitar si reduc riscul de a face infarct.


4. Morcovi

Morcovul este o alta gustare sanatoasa de care te poti bucura intre mesele principale. Pe langa faptul ca este plin de vitamina A, morcovul crud are si putine calorii. Opt asemenea legume crude mici, denumite si baby carrots, au numai 40 de calorii. In plus, o astfel de gustare este si deosebit de satioasa.


5. Pepene rosu

Pepenele este o gustare perfecta pe timp de vara si ar trebui sa profiti din plin de beneficiile sale. Iti curata rinichii, impiedica formarea de cheaguri de sange, este bun pentru digestie si iti reface tesuturile pielii afectate de soare. O portie de pepene rosu rece contine 50 de calorii, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji in privinta siluetei.

Sursa foto: paleoaholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare