Dieta si nutritie

#regim #dieta #kilograme #kilograme in plus #sfaturi utile #indice masa corporala

Greutatea ideala: 5 sfaturi utile in lupta cu kilogramele

Consideri ca ai cateva kilograme in plus si ca ar trebui sa demarezi un regim de slabit? Ei bine, inainte de a face acest pas, este indicat sa stii care este greutatea corporala ideala pentru tine si cum sa faci pentru a castiga mai usor lupta cu kilogramele.


1. Calculeaza indicele de masa corporala

Indicele de masa corporala (IMC) este un indicator statistic al greutatii unei persoane raportata la inaltimea acesteia. Astfel, in functie de inaltime si masa corporala, ti se calculeaza greutatea ideala si esti etichetat ca subponderal, normoponderal, supraponderal sau obez.

Desi unii experti spun ca rezultatele indicelui de masa corporala reprezinta cel mai bun mijloc de a afla daca ai greutatea ideala, altii sustin ca fiecare persoana este diferita, asadar greutatea ideala a unei persoane ar putea sa nu corespunda cu greutatea ideala a altei persoane cu acelasi IMC.

Cum se calculeaza indicele de masa corporala

Indicele de masa corporala este definit ca fiind raportul dintre masa corporala impartita la patratul inaltimii. De exemplu, o femeie care cantareste 63 de kilograme si are o inaltime de 1.73 va avea indicele de masa corporala 21.05 [63:(1.73x1.73)].


2. Nu face din slabit o obsesie

Inainte de toate, este important sa fii sanatos si puternic, prin urmare nu deveni obsedat de cantar, in cazul in care incepi o dieta. Kilogramele in plus nu vor disparea peste noapte, astfel ca nu este nevoie sa te cantaresti zilnic. Specialistii recomanda sa iti verifici greutatea o data pe saptamana.


3. Nu lasa fluctuatiile greutatii sa te demotiveze

Greutatea corporala se poate schimba chiar de pe o zi pe alta, asa ca nu iti face probleme prea mari daca nu ai acelasi numar de kilograme in fiecare zi, chiar daca tu nu faci excese alimentare. De exemplu, in cazul femeilor, in perioada ciclului menstrual, acestea au tendinta de a retine mai multa apa.


4. Foloseste hainele pe post de ghid

Uneori, felul in care se asaza hainele pe tine reprezinta o modalitate excelenta de a-ti da seama daca au intervenit schimbari la nivelul greutatii tale corporale.


5. Alege un stil de viata sanatos

Chiar daca ai greutatea corporala ideala, nu uita sa ai grija de corpul tau. Asadar, incearca sa faci, zilnic, cel putin 30 de minute de miscare, opteaza pentru o alimentatie sanatoasa, care sa includa fructe si legume, si respecta vizitele periodice la medic, pentru a verifica daca, din punct de vedere fizic, emotional si sexual, esti sanatos.

Sursa foto: koolfm.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare