Dieta si nutritie

#cura de slabire #diete de slabit #greseli diete de slabit

Greseli frecvente in dietele de slabit

Vrei sa slabesti si faci tot ce este posibil pentru a da jos kilogramele nedorite insa te simti frustrat ca rezultatele dorite intarzie sa apara? Cu siguranta faci anumite greseli care duc la sabotarea dietei.

Daca faci tot ce este posibil pentru a slabi, insa cantarul nu te incurajeaza, anumite obiceiuri din stilul tau de viata pot sabota succesul dietei de slabit.

Iata mai jos ce nu trebuie sa faci atunci cand vrei sa slabesti:

1 Consumi alimente "false". Produsele de slabit ambalate si semipreparate, precum sucurile sau batoanele de cereale, pot fi la indemana tuturor, insa nu te vor ajuta sa elimini kilogramele in plus.

Dupa ce consumi astfel de alimente nu te vei simti satisfacut, iar pofta de mancare nu va disparea. Acest lucru se intampla deoarece aceste produse sunt procesate si nu contin substantele nutritive care ofera energie si de care organismul are nevoie.

Pentru gustarile dintre mese exista numeroase alte variante, mult mai sanatoase, care contin si mai putine calorii. Poti incerca putina branza de vaci, o ceasca de iaurt sau cateva capsuni proaspete.

2 Nu te odihnesti corespunzator. Chiar daca ai un program incarcat la serviciu si mergi si la sala de sport, este foarte important ca aceste activitati sa nu iti afecteze somnul.

Somnul insuficient, in special mai putin de 6 ore pe noapte, incetineste metabolismul si duce la schimbari hormonale care impiedica eliminarea kilogramelor in plus. De asemenea, oboseala te va face si sa mananci mai mult.

3 Exagerezi cu sportul. Sportul este important, insa atunci cand exagerzi te poate impiedica sa elimini kilogramele in plus. Persoanele care fac sport cred ca acest lucru va duce la eliminarea peste noapte a kilogramelor, insa acest lucru nu se intampla si apr si frustrarile.

Dieta echilibrata este mult mai importanta in procesul de slabire decat orele petrecute pe banda de alergare.

4 Mananci numai salate. Alimentatia compusa doar din salate nu duce in mod miraculos la topirea kilogramelor in plus. De altfel, salatele nu contin carbohidratii care controleaza hormonii foamei. Este astfel foarte important sa ai o alimentatie echilibrata si variata si sa nu elimini categorii intregi de alimente.

Consuma supe, sandwich-uri sanatoase, orez sau linte. Ai grija si la sosurile care insotesc salatele, deoarece sunt bogate in calorii. Evita sosurile pe baza de branza sau nuci caramelizate.

5 Consumi multe nuci. Chiar daca anumite alimente sunt sanatoase, asta nu inseamna ca trebuie sa le consumi in exces. Inlocuirea painii albe cu paine din cereale integrale, a chips-urilor cu nuci sau a untului cu ulei de masline sunt schimbari sanatoase, insa aceste produse contin multe calorii. Este astfel indicat sa le consumi cu moderatie si sa ai grija la portii.

6 Nu iti iei gustarile niciodata. Pentru a mentine metabolismul la cote ridicate este indicat sa ii oferi mancare la fiecare 3 - 4 ore. Pentru a slabi este foarte eficient sa mananci mai des si mai putin. In acest fel metabolismul va fi in permanenta in alerta si va arde caloriile mult mai repede.

Astfel, intre mesele principale, ia si doua gustari, una dimineata si una dupa-amiaza, la ore fixe, de exemple la orele 10.00 si apoi la orele 16.00. Alege alimente sanatoase, precum fructe, legume, branza de vaci sau iaurt.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare