Dieta si nutritie

#baut cafea #greseala #cancer #cafea

Greseala pe care o faci dimineata cand bei cafea! Te poti imbolnavi de cancer

Nimic nu se compara cu o cafea proaspata la prima ora a diminetii. Indiferent ca o preferi simpla, cu lapte sau cu zahar, cafeaua este cea care te revigoreaza si iti da startul pentru o noua zi.

Exista insa o greseala pe care toata lumea o face cand consuma cafea dimineata, greseala care se poate solda cu aparitia cancerului.  

Temperatura cafelei

Cele mai multe persoane consuma cafeaua imediat, cat este fierbinte. Cu toate acestea, temperatura de servire a cafelei trebuie sa fie un optima, pentru a preveni riscurile de imbolnavire. 

Cercetatorii au descoperit insa ca temperatura ideala pe care trebuie sa o aiba cafeaua ta inainte de a o bea, nu trebuie sa depaseasca 60 de grade Celsius. Daca aceasta depaseste 60 de grade si o bei in mod regulat fierbinte, risti sa te imbolnavesti de cancer esofagian. Potrivit cercetatorilor, persoanele care beau cafeaua fierbinte au sanse cu pana la 90% mai mari decat restul, de a dezvolta cancer esofagian.

Aceasta cercetare s-a facut in contextul in care organizatia World Health Organization a facut un anunt public prin care a recomandat populatiei sa nu mai consume lichide a caror temperatura depaseste 65 de grade Celsius. Cu toate acestea, potrivit unui alt studiu, consumatorii prefera cafeaua mai fierbinte de 60 de grade, potrivit realitatea.net.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare