Dieta si nutritie

#afrodisiac #planta medicinala #condiment #ghimbir

Ghimbirul, un condiment cu multiple proprietati curative

Ghimbirul a devenit o planta foarte cunoscuta gratie multiplelor sale proprietati curative . Este o planta de origine tropicala din Orient, folosita in special in medicina ayurvedica. In trecut, grecii recomandau ghimbirul pentru tratarea problemelor digestive, in prezent se gaseste in pastile si lotiuni de slabit.

De-a lungul timpului, aceasta planta-condiment care ofera mancarurilor o savoare deosebita a inceput sa fie utilizata ca o planta medicinala pentru tratarea mai multor afectiuni.

Beneficiile ghimbirului

Studii stiintifice care au cercetat calitatile nutritive ale acestei plante au descoperit ca ghimbirul poseda proprietati antioxidante. Rolul antioxidantilor este acela de a permite corpului sa se apere impotriva radicalilor liberi. Acesti radicali liberi sunt particule care participa la slabirea sistemului imunitar si implicit la aparitia bolilor cardiovasculare, a cancerului si a patologiilor legate de imbatranire.

Ghimbirul contine peste 40 de molecule antioxidante. Unele dintre acestea sunt rezistente si supravietuiesc proceselor de preparare termica. Pudra de ghimbir este cea mai bogata in antioxidanti. Ghimbirul asociat cu ceapa si usturoi devine si mai puternic in lupta impotriva imbatranirii. Combinarea acestor plante creeaza o sinergie intre diferitii componenti antioxidanti.

Alte proprietati vindecatoare ale ghimbirului:

  • stimuleaza organismul;
  • scade febra;
  • reduce nivelul de colesterol din sange;
  • amelioreaza migrenele;
  • actioneaza asupra aceluiasi hormon ca si aspirina -porstaglandina- reducand inflamatiile;
  • lupta impotriva artritei;
  • amelioreaza spasmele dureroase;
  • actiune expectoranta; este benefic in tuse, bronsita, iritatii ale gatului;
  • trateaza tulburarile digestive, balonarile, starea de greata (in special din perioada sarcinii).

Ghimbirul, aliment afrodisiac?

Cercetatari stiintifice efectuate asupra ghimbirului atesta faptul ca aceasta planta aromatica poate fi utila persoanelor care sufera de tulburari sexuale. Potrivit specialistilor efectul „viagra” al ghimbirului poate imbunatati viata sexuala.

In Senegal, femeile isi inconjoara bazinul cu o curea facuta din ghimbir pentru a-si excita sotul. Actiunea vasodilatatoare a ghimbirului actioneaza asupra organelor genitale, imbunatatind circulatia sangvina, ceea ce aduce vigoare si dinamism pe plan sexual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare