Strugurii sunt foarte importanti pentru sanatatea creierului
Neurochirurgul Vlad Ciurea recomanda persoanelor predispuse la tulburari afective sa consume in perioada asta cat mai multe fructe si legume de sezon. Strugurii aduc beneficii uriase pentru creier. De asemenea, si perele, prunele , merele si gutuile fac foarte bine creierului.
”Trebuie sa ne intram in ritm, mai ales ca acum temperatura ne ajuta. Deci avem toate conditiile sa ne punem in valoare puterea, puterea mintii, puterea corpului si activitatea este obligatorie. Noi trebuie sa fim un exemplu si pentru copiii nostri, pentru parintii nostri, sa ducem casa inainte si societatea inainte. In primul rand noi trebuie sa traim intr-un mediu cat mai curat, deci sa urmarim ca in jurul nostru sa fie cat mai mult oxigen.
Odata cu intrarea in toamna, trebuie sa facem tot ce este posibil ca in weekend-uri, cand avem timp liber, sa mergem spre zona Subcarpatica, pe zona de manastiri, si spre zona de acele superbe cultivari pe care le avem. Adica sa intram in gradinile romanesti care sunt pline de fructele de toamna. Si cand am spus fructe, ne gandim superbele pere, prune, merele, gutuile si celebrii struguri ai nostri. Stiti ca strugurele negru are resveratrol care pune in functiune activitatea creierului si curata celula nervoasa, este formidabil.
Toate legumele si fructele de toamna ne dau viata. Am venit dupa o vara calduroasa, plina de canicula, plina de inchiderea vaselor, de ischemie. Acum trebuie sa luam apa curata, sa luam oxigen din padurile care au mai ramas, sa luam lucruri cat mai proaspete. Toate acestea ne duc la o stare benefica. Este o placere, mai ales daca prindem o toamna sa nu fie dura, sa fie treptata, frumoasa. Este o placere, o placere pentru organism, placere pentru viata.
Si anotimpul de toamna trebuie privit ca o placere, ca o relaxare si psihica si fizica. Si noi nu trebuie sa cedam activitatea, trebuie sa ne gandim ca tocmai suntem in plina activitate”, spune medicul Vlad Ciurea.