Dieta si nutritie

#fructe #dieta si nutritie #consum fucte # alimentati

Fructele intretin cu adevarat tonusul si frumusetea naturala. Ce efecte surprinzatoare au

Iti doresti sa fii mereu tanara si frumoasa? Chiar daca pare imposibil sa iti mentii infatisarea tinereasca in toate etapele vietii, frumusetea poate fi pastrata odata cu sanatatea.

Pentru ca un trup sanatos este intotdeauna mai frumos si mai vibrant, vei deborda de energie si vei atrage privirile chiar si la varsta a treia. Cum poti obtine asa ceva? Ei bine, un stil de viata sanatos nu e deajuns, ai nevoie si de o dieta sanatoasa la care sa nu renunti deindata ce intampini greutati. In principal e bine sa eviti mancarurile uleioase si iuti (condimentate excesiv). Elimina-le din dieta zilnica si inlocuieste-le cu legume si fructe. Mananca fructe care contin fibre si antioxidanti pentru a te asigura ca iti pastrezi sanatatea si la batranete. Si nu uita, fiecare fruct sau leguma aduce propriile sale beneficii deci, daca vrei sa imbatranesti sanatoasa si frumoasa, vei tine cont de urmatoarea lista a celor mai indicate fructe pe care sa le incluzi in dieta zilnica.

1. Marul

Un mar pe zi spune un proverb din limba engleza, il tine pe doctor la distanta. Chiar daca nu ai mai auzit pana acum aceasta expresie, adevarul e ca merele sunt extrem de bogate in fibre, un singur mar pe zi insemnand un aport de 100% din necesarul de fibre al organismului. Vei evita de asemenea problemele legate de constipatie si vei scadea foarte mult riscurile atacurilor de cord.

2. Banana

Bananele sunt fructe pe care le poti gasi proaspete pe tot parcursul unui an deci usor de inclus in dieta ta zilnica. Ele vor asigura organismului cantitatea necesara de fibre si de potasiu de care are nevoie. Mai mult, bananele contin si carbohidrati, responsabili cu nivelul de energie. Asadar, daca ai o viata activa, bananele sunt recomandarea numarul 1.

3. Caisa

Acest fruct portocaliu si zemos poate pe langa gustul deosebit, aduce si avantaje neasteptate pentru sanatatea trupului. Este bogat in nutrienti si poate asigura necesarul de Vitamina A, Vitamina C, Vitamina E, fier si potasiu. La fel ca si merele, caisele sunt fructe sezoniere. Deosebirea consta in faptul ca merele, pot fi gasite mai usor in supermarketuri si in lunile de iarna. Recomandam de aceea, introducerea caiselor in dieta in perioada dintre lunile mai si august, perioada in care le veti gasi cu siguranta chiar si in pietele agricole.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare