Dieta si nutritie

#energie #fructe #alimentatie #dieta si nutritie

Fructele - energie pentru intreaga zi

Adesea, dupa-amiaza suntem lipsiti de energie si obositi. Masa copioasa de la pranz poate fi cauza pentru care ne simtim somnorosi si letargici, insa in acelasi timp rezervele noastre de energie pot fi consumate.

In aceste conditii, cum ne recapatam energia pentru a doua jumatate a zilei? Ne repezim la alimentele grase si dulci sau alegem fructe zemoase si energizante?

Iata mai jos cateva dintre cele mai bune fructe pentru energizarea organismului:

Banane.
Orice specialist in fitness si aerobic te va incuraja sa consumi banane pentru a stimula nivelul de energie inainte de un antrenament. Bananele sunt o sursa importanta de carbohidrati complecsi si se afla pe primul loc in topul fructelor care confera energie. In plus, contin si cantitati importante de magneziu, un mineral esential pentru organismul uman.

Pepene. Pepenele este un fruct racoritor si foarte gustos. Contine cantitati mari de vitamina C care stimuleaza intreg organismul. Continutul ridicat de apa din pepene revigoreaza organismul si il hidrateaza.

Mere. Merele sunt o sursa importanta de energie care se elibereaza treptat. In plus, contin cantitati mari de vitaminele C si B. De asemenea, potasiul din mere stimuleaza intreg organismul.

Portocale. Portocalele sunt unele dintre principalele surse de vitamina C. Pe langa acest antioxidant puternic, portocalele contin fosfor, minerale si fibre care ajuta la functionarea corecta a intregului organism.

Papaya. Papaya este un fruct complex, care actioneaza ca un supliment general pentru organismul uman. Acest fruct imbunatateste imunitatea, ofera energie si are proprietati antiinflamatorii.

Mango. Mango este un fruct extrem de energizant, care contine numeroase minerale si vitamine esentiale pentru organismul uman. Este bogat in vitaminele B si C, calciu, potasiu, zinc si acid folic. In plus, este si o sursa de proteine.

Avocado. Avocado este un fruct evitat de multe persoane, deoarece contine cantitati mari de grasimi. Aceste grasimi sunt insa benefice pentru organismul uman. Stimuleaza energia si este foarte satios.

Fructe bogate in fier. Atunci cand nivelul de fier din organism este scazut, ne confruntam cu oboseala si slabiciune, care sunt simptome ale anemiei. Femeile sunt in mod special mai predispuse la anemie, mai ales in perioada menstruatiei. Astfel, este importanta sa consumi caise, atat proaspete, cat si uscate. Mai poti consuma si prune, pere sau capsuni.

Fructe bogate in carbohidrati. Pe langa banane, care contin cantitati importante de carbohidrati, mai poti consuma si mango. Sunt fructe satioase, zemoase si parfumate, care ajuta la eliberarea de energie.

Fructe bogate in apa. Pentru a combate oboseala si deshidratarea, consuma alimente cu un continut mar de apa. Printre acestea se numaa grapefruitul si strugurii.

Fructe bogate in fibre. Pe langa mere, care contin cantitati mari de fibre, mai poti consuma si pere si zmeura. Aceste fructe pot fi consumate oricand, in locul gustarilor dulci sau sarate, din comert.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului