Dieta si nutritie

#creativitate #bere #beneficii bere

Femeile care beau bere sunt mai creative

Berea nu este considerata o bautura pentru femei, insa sunt o multime de motive pentru o consuma ocazional.

Multi ar spune ca unei femei ii sta bine cu o cupa de sampanie in mana sau cu un pahar de martini ori de cocktail, insa berea are si ea beneficii chiar si pentru sexul frumos.

Desi se spune ca ingrasa, ca se „depune” pe burta, o halba de bere consumata ocazional este chiar bine venita.

Beneficiile berii pentru femei

Pentru a te convinge ca din cand in cand merita sa te bucuri de o bere sau chiar pentru a-ti face pofta, iti prezentam zece beneficii ale consumului de bere.

1. Berea te relaxeaza

A te aseza pentru a savura o bere are un efect relaxant asupra creierului tau. Consumul trebuie sa fie responsabil si insotit de cateva momente in care nimic altceva nu mai conteaza, doar sa iti savurezi bautura.

2. Berea are putine calorii

Desi se spune ca berea ingrasa, afla ca este un mit. Daca vrei sa servesti o bere la masa sau daca pur si simplu vrei sa iti faci pofta fara a te simti vinovata, poti fi linistita! Berea are putine calorii.

3. Berea hidrateaza in timpul exercitiilor

Sunt activitati fizice, precum yoga, care pot fi insotite de consumul de bere, care inlocuieste sticla cu apa. Adevarul este ca berea are un efect hidratant asupra corpului. 

4. Berea e bogata in antioxidanti

Berea in general contine zinc, vitamine, antioxidanti si calciu. Un motiv in plus pentru a o consuma.

5. Berea e versatila

Un alt beneficiu major este versatilitatea berii, aceasta potrivindu-se cu aproape orice fel de mancare. Desigur, pentru o combinatie si mai buna, putem asocia diverse tipuri de bere cu alimentele pe care le consumam, in functie de gust. De exemplu, o bere blonda usoara poate insoti un platou de fructe de mare, o bere mai robusta merge perfect cu carne, iar berea neagra se „asorteaza” perfect cu un desert. O putem consuma alaturi de orice fel de mancare.

6. Berea este benefica pentru inima

Un grup de cercetatori italieni au realizat un studiu care a aratat ca persoanele care consuma cu moderatie bere prezinta un risc cu 42% mai mic de a suferi de o boala cardiac, in comparatie cu persoanele care nu consuma bere.

7. Berea imbunatateste nivelul zaharului din sange

Revista Healthline a publicat mai multe studii care au demonstrat ca un consum moderat de bere reduce rezistenta la insulina, un factor de risc pentru diabet. Trebuie amintit, insa, ca ne putem bucura de toate aceste beneficii doar printr-un consum moderat.

8. Berea are un gust placut

Exista atatea varietati de bere, incat cu siguranta vei gasi una pe placul tau. O varianta buna de incercat este berea la butoi. Are aceleasi proprietati ca berea imbuteliata, dar are un gust mai bun deoarece este mai bine oxigenata. Recomandarea este de a servi berea mereu in pahar. Pentru o mai buna oxigenare, atunci cand turnati berea in pahar inclinati-l la 45 de grade si ridicati-l treptat pe masura ce se umple.

9. Berea da un plus de creativitate

Revista Constiinta si Cunoastere a realizat pentru Men’s Health un studiu la care participantii au fost rugati sa rezolve un puzzle in timp ce urmareau un film, unii dintre ei consumand bere in tot acest timp, altii nu. Studiul a aratat ca bautorii de bere au rezolvat mai repede puzzle-ul fata de cei care nu au baut.

10. Esti mai fericit

In realitate, berea nu exercita vreun fel de putere asupra ta, insa iti este aproape in momentele fericite. Multi consuma bere la intalnirile cu prietenii, o bere poate fi savurata intr-o dupa amiaza petrecuta cu persoana iubita sau cu familia, poate insoti o conversatie spumoasa si multe altele. Ideea este ca trebuie sa invatam sa ne bucuram de prezent, sa savuram ce avem in fata si sa ne relaxam.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului