Dieta si nutritie

#dulciuri #sistem imunitar #zahar #dependenta de dulciuri

Dulciurile si sistemul imunitar

sunt o tentatie pe care putine persoane reusesc sa o tina sub control. Explicatia este foarte simpla: zaharul provoaca dependenta. Din momentul in care ai gustat prima prajitura, simti adesea nevoia sa mai mananci "inca putin".

Acelasi lucru se intampla si in cazul copiilor care incep sa evite mancarea si sa ceara tot mai multe dulciuri dupa prima inghititura.

Pe langa faptul ca dulciurile sunt vinovate de o serie de probleme de sanatate cum ar fi aparitia diabetului, aparitia cariilor sau obezitatea, acestea se fac responsabile si de atacarea sistemului imunitar.

Scaderea puterii de aparare a sistemului imunitar te slabeste si te supune riscului de imbolnavire. Si nu este vorba doar despre boli de sezon cum ar fi gripa, raceala sau sinuzita . Este vorba despre boli grave care se trateaza greu.
 

Cum afecteaza dulciurile sistemul imunitar?


Zaharul este o sursa bogata de energie. Din momentul in care mananci o bucata de ciocolata, corpul tau se afla intr-o stare de alerta pentru 1 - 2 ore. Din acel moment randamentul tau scade deoarece a folosit toate resursele de energie.

Zaharul este o problema deoarece ataca celulele sistemului imunitar foarte rapid. Mai mult decat atat, zaharul este hrana preferata a celulelor canceroase. Astfel, in cazul in care suferi de o forma de cancer de care nu stii sau care este in prima faza de dezvoltare, zaharul nu va face decat sa ii accelereze viteza de dezvoltare.

Sistemul tau imunitar face fata cu greu unei situatii in care consumi zilnic dulciuri, mai ales daca este vorba despre cantitati mari.
 

Cum sa eviti consumul de dulce:


Evita sa mai indulcesti ceaiul / cafeaua / laptele cu zahar. Cel mai bine este sa folosesti miere ca si inlocuitor al acestui produs.

De asemenea, in locul dulciurilor pe care le gasesti la tot pasul, ar fi bine sa iti prepari in casa o serie de prajituri fara prea mult zahar. De asemenea, daca iti este popfta de ceva dulce si nu ai chef sa te apuci de gatit, cea mai buna solutie este sa consumi un patratel de ciocolata neagra . Aceasta este bogata antioxidanti si iti protejeaza corpul de probleme de sanatate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare