Dieta si nutritie

#intarire sistem imunitar # dr. oz #imunitate

Dr. Oz, 5 tratamente naturale pentru imunitate

Celebrul Dr. Oz a descoperit care sunt cele mai eficiente tratamente naturale pentru a tine departe gripa si raceala si pentru a intari sistemul imunitar.

Iata ce alimente recomanda sa introducem in meniul nostru in sezonul rece:

1. Coacazele negre

Coacazele negre sunt recunoscute pentru proprietatile lor benefice in ceea ce priveste sanatatea ochilor. Aceste fructe contin antocianozide complexe, care te ajuta sa ai o vedere de noapte similara cu cea a pisicilor. In plus, contin vitamina C din belsug si stimuleaza astfel sistemul imunitar.

2. Uleiul de oregano

Uleiul de oregano trateaza infectiile si durerile gatului si iti intareste sistemul imunitar, eliminand bacteriile nocive din flora intestinala.

3. Fructele de avocado

Sistemul tau imunitar va fi fericit, activ si recunoscator pentru acest aliment capabil sa sustina si sa optimizeze functionarea glandelor suprarenale. In plus, contine aminoacizi esentiali, grasimi sanatoase si antioxidanti care vor echilibra nivelul hormonal si te vor face sa te simti plina de energie.

4. Legumele crucifere

In perioada rece trebuie sa fii foarte atenta la detoxifierea organismului si la protejarea ficatului, pentru a-i asigura organismului tau puterea de a lupta impotriva afectiunilor de sezon. Pentru a face asta, nu trebuie decat sa consumi constant legume din familia cruciferelor, asa cum sunt salata verde, varza, buchetelele de broccoli si varza kale.

5. Ghimbirul

Medicina naturista ayurvedica sustine ca ghimbirul are capacitatea de a incalzi corpul si de a stimula eliminarea toxinelor din organe, in special pe cele din plamani si sinusuri. Totodata, aceleasi traditii spun ca acest aliment - minune ajuta la curatarea sistemului limfatic si elibereaza caile respiratorii. Astfel, scade riscul infectiilor si protejeaza organismul impotriva virusurilor infectioase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare