Dieta si nutritie

#calciu #nutritie #dieta # dr. oz #surse de calciu

Dr. Oz: 5 cele mai bune surse de calciu in afara de lactate. Vezi care sunt!

Stiai ca 25 de grame de seminte de susan contin 1000 miligrame de calciu care se absoarbe foarte usor in organism? Dr. Oz te invata care sunt cele mai bune surse de calciu in afara de lactate.

Am fost invatati de mici ca lactatele sunt cele care ne asigura un aport optim de calciu. Nu contesta nimeni acest lucru, insa exista cercetari care scot la iveala faptul ca acest mineral important pentru sanatatea noastra se regaseste si in surse vegetale. De asemenea, potrivit ultimelor studii realizate se pare ca aceasta forma de calciu de origine vegetala se absoarbe chiar mai bine in organism decat cel care se regaseste in lactate.

Parerile sunt pro si contra atunci cand vine vorba despre mitul potrivit caruia doar lactatele ne asigura acea cantitate de calciu necesara pentru organism. Insa, daca ne gandim mai bine exista persoane care nu consuma produse lactate si cu toate acestea nu au lipsa de calciu. In schimb, adopta o dieta bogata in verdeturi, produse din soia, legume proaspete, fructe, cereale integrale, nuci si seminte crude care le asigura necesarul de vitamine si minerale.

Citeste continuarea articolului pe Eva.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului