Dieta si nutritie

#importanta alimentatie #ziua mondiala a alimentatiei # mancat sanatos #alimentatie

Dr. Corina Zugravu: „Oamenii trebuie convinsi de importanta polivalenta a mancatului sanatos”

Ziua Mondiala a Alimentatiei este marcata in fiecare an la data de 16 octombrie in 150 de tari din intreaga lume, ceea ce face ca aceasta sa fie una dintre cele mai sarbatorite zile ale Natiunilor Unite. Si anul acesta, in aceasta zi, s-a pus accentul pe eradicarea foametei la nivel global si pe importanta unei alimentatii sanatoase.

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar in igiena alimentatiei si nutritie, membru in Comitetul Consultativ in Nutritie Herbalife subliniaza ca legumele si fructele sunt principalele alimente care nu ar trebuie sa lipseasca deloc din dieta zilnica pentru un stil de viata sanatos. “In primul rand, legumele si fructele nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica, acestea fiind si astazi consumate insuficient, in ciuda promovarii intense. Apoi, este necesara o sursa buna de proteine (animala sau vegetala), dar cat mai saraca in grasimi saturate. Astfel, leguminoasele uscate reprezinta o alternativa excelenta. Urmeaza lactate pentru calciu sau, la cei care nu doresc sa consume lactate, echivalente fortificate cu calciu. Nu in cele din urma, avem nevoie de un produs din cereale integrale”, a declarat Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.

Pentru a urma o astfel de dieta, oamenii trebuie „sa fie intai convinsi de importanta polivalenta a mancatului sanatos, sa stie ca acesta duce nu numai la o greutate adecvata, dar si la o stare generala mai buna ca si la evitarea in buna masura a unor boli serioase. Apoi, trebuie invatati ce inseamna, cu argumente stiintifice indubitabile, a manca sanatos. In cele din urma, trebuie ajutati sa isi pregateasca mancarea sanatoasa sau sa isi aleaga produsele cele mai sanatoase de pe piata”, este de parere dr. Zugravu.

In calitate de lider global in domeniul nutritiei, Herbalife Nutrition contribuie la abordarea provocarilor globale ale insecuritatii alimentare si malnutritiei in mai multe moduri. In primul rand, prin produse de inalta calitate, care ofera nutritia de care consumatorii au nevoie. In al doilea rand, prin intermediul initiativei Nutrition for Zero Hunger (Nutritie pentru Zero Foamete), care sprijina furnizarea de resurse si expertiza esentiale in domeniul nutritiei catre comunitatile din intreaga lume.

„O alimentatie buna este baza unui stil de viata sanatos, iar suplimentele nutritive au un rol important”, a declarat John Agwunobi, presedinte si CEO al Herbalife Nutrition in cadrul simpozionul anual al industriei suplimentelor „2022 Now, New, Next” al Consiliului pentru Nutritie Responsabila (CRN), care a avut loc saptamana trecuta in Phoenix, Arizona. „Ca industrie, trebuie sa ne mentinem angajamentul de a respecta cele mai inalte standarde de calitate pentru toate ofertele noastre de produse si sa lucram impreuna pentru a debloca oportunitatile esentiale de a imbunatati lumea prin initiative cu scop, educatie, inovatie si tehnologie.”

In prezent, peste doua miliarde de oameni din toata lumea nu au acces la suficiente alimente nutritive. Ca parte a initiativei Nutrition for Zero Hunger, Herbalife Nutrition a furnizat peste 700 de mese nutritive copiilor si familiilor in nevoie si suplimente nutritionale si dietetice esentiale pentru a sprijini cresterea si dezvoltarea a peste 40.000 de copii, a donat peste 500.000 de portii din produse Herbalife Nutrition, bogate in nutrienti, si a sprijinit educatia nutritionala.

FOTO: avantaje.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare