Dieta si nutritie

#apa #slabire #efectul yoyo #dieta #filtre de apa #sistem RO #dedurizator #purificator #filtru UPS

Doua pahare cu apa inainte de fiecare masa te ajuta sa slabesti

Apa nu este benefica doar pentru a-ti hidrata corespunzator organismul, ci si pentru a pierde kilogramele in plus. Desi acest mit circula de foarte mult timp, un studiu recent efectuat in Statele Unite ale Americii a confirmat faptul ca persoanele obeze care consuma inainte de fiecare masa doua pahare cu apa reusesc sa scada in greutate.

Cercetatorii au impartit participantii la studiu in doua grupuri, din care au facut parte atat barbati cat si femei obezi si supraponderali, cu varste cuprinse intre 55 si 75 de ani.

Astfel, un grup a urmat o dieta saraca in grasimi si cu putine calorii, iar celalalt grup a urmat acelasi regim dar la care s-a mai adaugat consumul a doua pahare cu apa inainte de fiecare masa, fie ca este mic-dejun, pranz sau cina.

Dupa 12 saptamani, cei care au baut apa au slabit aproximativ 7 kg, fata de 5 kg in cazul celor care nu au urmau acest truc. Specialistii au observat ca persoanele care au baut apa inainte de a manca au consumat cu aproape 90 de calorii mai putin. Cercetatorii au explicat faptul ca nu apa contribuie la arderea grasimilor din corp, ci faptul ca aceasta metoda este eficienta cu precadere in cazul persoanelor care urmeaza o dieta saraca in calorii.

 

Consumul de apa inainte de masa previne efectul yo-yo

 

Orice persoana care a incercat cel putin o singura data o dieta cunoaste faptul ca mentinerea greutatii dupa regimul alimentar este partea cea mai dificila in procesul de slabire. Reacumularea kilogramelor in plus, dupa renuntarea la o dieta de slabire , poarta denumirea de efectul yo-yo.

Acest efect apare la foarte multe persoane, deoarece, in timpul unui regim de slabire , aportul caloric este mult restrans, ceea ce obliga corpul sa reactioneze imediat dupa ce acesta este intrerupt.

Nutritionistii care au pus bazele acestui studiu au continuat sa urmareasca in continuare participantii la cercetare. Dupa un an, datele preliminare au aratat ca persoanele care au continuat sa bea apa inainte de mese nu doar ca si-au mentinut greutatea, dar au continuat sa slabeasca din ce in ce mai mult.

 

Rezultatele benefice apar doar la adultii maturi

 

Din pacate insa, specialistii afirma ca nu toate persoanele obeze au parte de rezultatele benefice ale consumului de apa inainte de masa, ci doar adultii maturi (peste 50 de ani). Se pare ca in cazul persoanelor cu varste intre 18 si 35 de ani, efectul nu a fost cel scontat. Numarul caloriilor consumate la masa desi s-a baut apa inainte nu a fost redus.

Explicatia posibila a acestui efect a fost aceea ca la persoanele tinere, apa incepe sa fie eliminata din stomac foarte repede comparativ cu adultii maturi. Barry Popkin, director in cadrul Universitatii din Carolina de Nord (Centrul de cercetare a nutritiei si obezitatii), a observat in cercetarile sale ca persoanele care au baut mai multa apa au consumat mai putine bauturi dulci.

De asemenea, cei care au mancat mai multe fructe si legume si-au redus involuntar cantitatea la mancare, deci implicit au consumat mai putine calorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare