Simptomele suparatoare ale alergiilor iti pot strica linistea unei zile frumoase de primavara, iar tratarea acestora poate dura destul de mult. Exista, totusi, anumite alimente care contribuie la prevenirea sau tratarea eficienta a alergiilor, asa cum sunt si numeroase alimentele care influenteaza aparitia alergiilor.
Alimente care previn alergiile
1. Potrivit unor studii recente, acizii grasi omega-3 reduc riscul de a dezvolta alergii si calmeaza simptomele in cazul in care alergia s-a instalat. Asadar, consuma peste gras, precum somon, sardine, hering, crab, ton, cod si fructe de mare. De asemenea, nucile au proprietati antiinflamatorii si ajuta organismul sa lupte contra alergiilor.
2. Merele au un continut bogat de vitamina C, care protejeaza corpul impotriva alergiilor si a astmului bronsic. Asadar, consumul unui mar pe zi tine alergiile la distanta. Alte alimente bogate in vitamina C sunt potocalele, ardeii rosii, capsunile si rosiile.
3. Strugurii rosii contin un antioxidant denumit resveratrol - un bun antialergenic, recomandat persoanelor care sufera de astm bronsic.
4. Lichidele calde sunt, de asemenea, benefice pentru a preveni si trata alergiile. Ceaiurile, supele de pui sau de legume ajuta corpul sa fie hidratat si sa lupte mai bine impotriva alergiilor.
Alimente care influenteaza aparitia alergiilor
1. Telina, porumbul, orezul, piersicile sau pepenii ar putea cauza probleme persoanelor alergice la ierburi, cauzand sindromul de alergie orala. De asemenea, castravetii si dovleceii pot provoca alergii.
2.Alimentele picante pot declansa simptome alergice, cum ar fi iritatii la nivelul nasului, ochi care lacrimeaza si chiar stranut.
3. Desi ar putea fi greu de crezut, alcoolul reprezinta unul dintre alimentele care pot cauza alergii. Alcoolul contribuie la dilatarea vaselor de sange si poate provoca stranuturi frecvente. Acesta actioneaza diferit de la persoana la persoana, insa, daca incepi sa stranuti dupa primul pahar de alcool, este indicat sa temperezi consumul.
Sursa foto: rollingout.com