Dieta si nutritie

#piele frumoasa #dieta alimentara #piele sanatoasa #piele stralucitoare

Dieta pentru o piele stralucitoare

Pielea ta nu are nevoie doar de produse cosmetice pentru a straluci de frumusete. Este nevoie sa ai o alimentatie potrivita in acest sens si sa consumi zilnic produse care au in componenta lor ingrediente necesare pielii tale.

Iata ce anume ar trebui sa consumi pentru a avea o piele frumoasa, hidratata, dar mai ales stralucitoare in mod natural.
 

Alimente pe care sa le consumi


Un studiu realizat recent a ajutat la formarea unei liste de alimente care stimuleaza stalucirea naturala a pielii tale.Multe dintre aceste alimente sunt recomandate, de asemenea, si de catre medicii nutritionisti si de catre cei dermatologi.

Printre aceste alimente se numara fructele si legumele colorate: salata verde, afinele si fructele de padure si citricele (in special portocalele). Aceste alimente contin antioxidanti si vitamina E , elemente care ajuta la regenerarea pielii si protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi.

De asemenea, alege sa consumi produse lactate si alimente cu acizi grasi Omega 3 si Omega 6 (nuci,alune, somon etc.)
 

Lichide pe care sa le consumi


Pastreaza-ti pielea hidratata nu doar cu ajutorul produselor cosmetice, ci si cu ajutorul lichidelor pe care trebuie sa le consumi fara exceptie. Este important sa bei in fiecare zi cate 2 litri de lichide naturale: apa plata, ceaiuri neindulcite, sucuri naturale preparate in casa. Prepara sucuri din fructe si legume cat mai diverse, care sa iti asigure toti nutrientii necesari si care sa redea pielii tale stralucirea de care are nevoie.
 

Alimente pe care sa le eviti


In timp ce sunt nenumarate produse care redau stralucirea si tale, exista si o serie de produse care nu fac decat sa iti evidentieze cearcanele, care stimuleaza aparitia cosurilor si a punctelor negre si care provoaca aparitia liniilor fine. Printre aceste alimente se numara cele semi-preparate, aditivate, care contin E-uri, coloranti si agenti de prelungire a termenului de valabilitate. In aceeasi categorie intra si alimentele prajite.

Fereste-te de mezeluri, salamuri, cartofi prajiti si mancare de la fast-food. Aceste produse, desi sunt delicioase si greu de refuzat, nu vor face decat sa iti provoace probleme la nivelul pielii si sa dea tenului tau un aspect mat, imbatranit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare