Dieta si nutritie

#regim slabit #hrisca #slabit #dieta #alimentatie #nutritie #kefir #regim

Dieta-minune: slabesti 6 kilograme in 7 zile!

Ti-ar placea ca intr-o saptamana sa ai cu pana la 6 kilograme mai putin? Daca ai ambitie, orice este posibil, iar nutritionistii au creat un regim cunoscut sub denumirea de Dieta cu hrisca si kefir. Principiile acesteia trebuie urmate indeaproape, iar rezultatele vor fi vizibile rapid.

Pe ce se bazeaza

Elementele principale ale acestei diete sunt, dupa cum spuneam, hrisca si kefirul. Hrisca, mai putin consumata la noi, este una dintre cele mai sanatoase si benefice seminte. Contine potasiu, iod, fosfor, fier si o multime de vitamine. In plus, scade tensiunea arteriala, curata organismul, iar vitaminele din aceste seminte intaresc unghiile si incetinesc imbatranirea pielii.

Kefirul este si el bogat in calciu, proteine si vitamine si ajuta la detoxifierea organismului. Astfel, combinate hrisca si kefirul te ajuta sa dai jos kilogramele nedorite.

Cum functioneaza

Meniul Dietei cu hrisca si kefir este extrem de simplu, dar si foarte ieftin. Practic, aceste doua elemente sunt aproape singurele pe care ai voie sa le consumi in toate cele 7 zile!

In primul rand, ca la orice regim de slabire trebuie sa renunti la zahar, sare, la condimente si la sosuri. Apoi, poti manca cat de multa hrisca doresti, la orice ora din zi, dar ai sa vezi ca nu vei putea consuma cantitati mult prea mari, intrucat este satioasa. Ca sa o poti inghiti usor trebuie sa pui un pahar de frisca intr-un bol si sa torni deasupra un pahar si jumatate de apa fierbinte. Lasa-le asa peste noapte, iar semintele se vor inmuia si se vor umfla, astfel ca vor fi mai simplu de mancat. Un pahar de hrisca este cantitatea suficienta pentru o zi intreaga.

Alege un kefir cu 1% grasime, dar nu consuma mai mult de un litru pe zi. Il poti bea fie odata cu pasatul de hrisca, fie ca o gustare separata.

De asemenea, trebuie sa bei cel putin 1,5 litri de apa zilnic. Si nu mai mult de o ceasca de cafea pe zi, evident, fara strop de zahar sau orice alt indulcitor. In rest, ceaiurile din plante sunt excelente in aceasta perioada. Tine cont ca ultima masa trebuie luata cu 4-5 ore inainte de a merge la culcare.

Atunci cand nu mai suporti aceleasi doua alimente zi de zi, poti face si o mica exceptie si sa adaugi in pasatul de hrisca niste fructe uscate sau cateva felii de mar.

Dupa ce ai terminat de tinut aceasta dieta, cel putin o saptamana nu trebuie sa consumi deloc alimente grase sau dulci. Doar in acest fel vei reusi sa iti mentii noile proportii.

Sursa foto: bodybuilding.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului