Dieta si nutritie

#dieta mediteraneeana

Dieta mediteraneeana: de ce este cea mai sanatoasa

Francezii si italienii au ceva in comun cand vine vorba despre alimentele pe care le consuma zilnic: fructe si legume, cereale integrale, nuci, peste si mult ulei de masline este un mod gustos, si de asemenea un mod de slabire sanatos.

Am uitat sa mentionam vinul? Intr-o analiza efectuata pe 16 studii, cercetatorii au realizat ca planul de dieta de slabit ajuta sa pierzi in medie 8,5 kilograme.

Si nu este magie - trebuie sa taiati caloriile, sa faceti exercitii fizice si sa ramaneti cu alaturi de program mai mult de sase luni pentru cele mai bune rezultate, au descoperit cercetarile.

Asadar, daca ai de gand sa tii dieta mediteraneana, trebuie sa fii pregatit pe o perioada indelungata de timp.

Cele mai recente studii in ceea ce priveste pierderea in greutate o confirma: modul mediteranean de a manca este cel mai bun mod de a mentine o greutate sanatoasa a corpului pe o perioada mai mare de timp, asa rezultatul devine satisfacator.

Acest plan, conceput pentru a fi inselator de simplu, descompune elementele de baza in pasi simpli de urmat, astfel incat pana la sfarsitul celor 21 de zile, veti fi format noi obiceiuri alimentare fara sa va dati seama.

Dieta mediteraneana se bazeaza pe dietele oamenilor din Creta, si Italia. Dieta mediteraneana a devenit populara, deoarece localnicii prezinta o rata scazuta de boli de inima, boli cronice si obezitate.

Profilul dietetic mediteranean se concentreaza pe cerealele integrale, grasimile bune (peste, ulei de masline, nuci etc.), legume, fructe, peste si consumul foarte scazut de carne care nu este peste.

Alaturi de mancare, dieta mediteraneana subliniaza necesitatea de a petrece timp consumand impreuna cu familia si activitatea fizica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului