Dieta si nutritie

#Dieta Djokovic

Dieta Djokovic: meniul complet!

Dieta Djokovic este o dieta devenita celebra dupa ce jucătorul de tenis a constatat că randamentul său a scăzut. Djokovic a făcut din această dietă un stil de viață permanent. Beneficiile au urmat rapid. In decurs de 12 luni, era mai sănătos, mai alert, mai energic. Se putea concentra mai ușor.

Dieta Djokovic: meniul pe zile

Prima zi

Micul dejun:

Primul lucru pe care îl face jucătorul când se trezește este să bea apă. Apoi, mănâncă două linguri de miere; muesli (inclusiv ovăz organic fără gluten, afine, stafide, semințe de dovleac sau floarea-soarelui și migdale)
Gustare la mijlocul dimineții (dacă este necesar): Pâine fără gluten sau biscuiți cu avocado și ton
Prânz: Salată verde, paste fără gluten primavera (paste de orez cu dovlecei, sparanghel, roșii uscate la soare și brânză vegană opțional)
Gustare la mijlocul după-amiezii: Mere cu unt de caju; pepene
Cina: salată caesar (varză, Kale, fenicul, quinoa și nuci de pin) plus sos, hamsii sau sardine; supă minestrone; file de somon cu roșii la grătar

Ziua a doua

Micul dejun:
Primul lucru pe care îl face jucătorul când se trezește este să bea apă. Apoi, mănâncă două linguri de miere; banană cu unt de caju; fructe.
Gustare la mijlocul dimineții (dacă este necesar): Pâine prăjită fără gluten cu unt de migdale și miere.
Prânz: Salată mixtă: salată verde, tăieței fără gluten, ardei gras roșu, rucola, caju și frunze de busuioc, sos vinaigret picant.
Gustare la mijlocul după-amiezii: Baton cu fructe și nuci; fructe.
Cină: Salată nicoise de ton (fasole verde, fasole cannellini, rucola, ton, ardei roșu, roșii și năut conservat), supă de roșii, roșii la grătar.

Ziua a treia

Micul dejun:
Primul lucru pe care îl face jucătorul când se trezește este să bea apă. Apoi, mănâncă două linguri de miere; ovăz fără gluten cu unt de caju și banane; fructe.
Gustare la jumătatea dimineții (dacă este necesar): hummus de casă (inclusiv naut și sos de soia fără gluten) cu mere, alte crudități.
Prânz: Salată mixtă-verde, paste fără gluten cu pesto (paste de orez, nuci și frunze de busuioc)
Gustare la mijlocul după-amiezii: Avocado cu biscuiți fără gluten; fructe.
Cina: Salată proaspătă de verdețuri mixte cu avocado și dressing. Supă de morcovi și ghimbir. Pui rotisat cu lămâie.

Sursa foto: revista velvet

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare