Dieta si nutritie

#principii #dieta disociata #dieta #riscuri #dieta si nutritie

Dieta disociata. Riscuri, cat te ajuta sa slabesti, tipuri si principii

Dieta disociata nu este un concept chiar atat de nou, ideea aparand cu mai bine de 30 de ani in urma. Este prezenta insa din ce in ce mai des in paginile revistelor de profil si prezentata ca un miracol absolut. Sunt multe metode pentru a tine o dieta disociata dar, cele mai multe se bazeaza pe o singura idee de baza: separarea diferitelor grupe de mancare.

Principiile si bazele dietei disociate

In principiu, dieta disociata se bazeaza in primul rand pe consumul de carbohidrati de diferite tipuri, precum zaharurile si lipidele, nutritive care absorbite separat in organism dispar fiind eliminate usor, chiar si atunci cand facem exces de ele. Tratamentul permite astfel ingerarea unei cantitai mari de hrana cu conditia ca acestea sa fie asimilate separat si nu in cadrul aceleasi mese sau in aceeasi zi. Iata cateva tipuri de astfel de diete:

Dieta disociata pe parcursul unei saptamani

Timp de 6 zile, consumati zilnic o singura categorie de alimente: lactate, carne, peste, oua, legume verzi, fructe. In cea de-a saptea zi, libertatea este totala, putand manca absolut orice.

Dieta disociata pentru o zi

Produse lactate la micul dejun, carne sau peste la dejun, fructe sau legume la masa de cina.

Avantajele dietei disociate

Dieta de acest fel este extrem de eficace tocmai datorita monotoniei la care te supune. Sa mananci doar pui sau fasole verde pe durata unei singure zile nu este cu siguranta cel mai apetisant lucru posibil. De aceea insa, mancam mai putin, gatim mai putin, ingeram mai putine grasimi, caloriile se imputineaza si ele, la fel scazand si greutatea.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului