Dieta si nutritie

#sanatate #dieta de slabit #alimente dieta #dieta de vara

Dieta de vara: Alimente care te ajuta sa slabesti

Vremea se poate schimba, insa dieta noastra trebuie sa ramana constanta. Insa, in sezonul cald alimentatia noastra trebuie sa fie delicioasa, insa in acelasi timp saraca in calorii, bogata in vitamine, minerale si fibre.

Daca vrei sa slabesti, cu atat mai mult trebuie sa introduci astfel de alimente in dieta ta. Nu uita nici de fructele si legumele bogate in apa, care sunt satioase si hidrateaza foarte bine organismul.

Iata ce alimente sa consumi in aceasta vara daca vrei sa slabesti:

1. Consuma cat mai multe legume. Legumele sunt cele mai bune alimente pe care le poti consuma atunci cand vine caldura. Carnea rosie nu este recomandata in sezonul cald si mareste nevoia organismului de energie pentru a digera astfel de preparate. Este astfel indicat sa consumi mai multe legume si verdeturi, care se gasesc din abundenta in piete.

2. Ai grija la consumul de nuci. Nucile sunt bogate in calorii, astfel ca este indicat sa le consumi cu moderatie. Poti consuma zilnic 30 - 40 de grame de nuci, in stare cruda, fara sare sau alte adaosuri. Un alt motiv pentru care trebuie sa eviti consumul de nuci in sezonul cald este faptul ca aceste alimente maresc temeratura corpului.

3. Afla totul despre salate. Salatele nu mai sunt doar rosii si castraveti feliati. Salatele au evoluat, iar restaurantele ofera o selectie rafinata de salate delicioase. Ai grija insa la sosurile cu care sunt insotite salatele. Cel mai adesea contin cantitati mari de grasime si sare.

Insa, salatele sunt intotdeauna o alegere potrivita pentru cei care vor sa slabeasca si sa aiba o alimentatie sanatoasa. Consuma salate cu carne slaba de pui, pest, legume verzi, verdeturi, citricie si salata verde.

4. Incearca supe reci. Gazpacho este primul fel de supa care trebuie sa iti vina in minte atunci cand auzi despre supele reci. Poti incerca si supe reci din rosii, mazare sau castraveti. Aceste supe sunt racoritoare si hidratante, foarte satioase si gustoase. De asemenea, pot fi preparate in diverse combinatii. Supele reci sunt ideale pentru cinele in familie, in zilele fierbinti de vara.

5. Bucura-te de fructe. Fructele racoresc organismul, reintineresc celulele, te hidrateaza si au un gust divin in zilele calduroase de vara. Intr-un bol feliaza fructele preferate, presara putina scortisoara si vei obtine un desert fabulos, plin de arome. In sezonul cald nu uita de pepenele rosu, care contine cantitati mari de apa, fiind ideal pentru cei care vor sa slabeasca.

6. Ai grija la bauturile racoritoare. Bauturile carbogazoase, cocktailurile, specialitatile de cafea si sucurile din fructe trebuie consumate cu moderatie in sezonul cald, in special daca vrei sa slabesti. Aceste bauturi pot contine cantitati mari de zahar si calorii, care vor impiedica procesul de eliminare a kilogramelor in plus.

Insa, in sezonul cald ai nevoie de mai multe lichide. Este recomandat sa consumi in special apa, ceaiuri naturale din plante si sucuri din fructe, pe care sa le prepari acasa. De asemenea, evita sa exagerezi cu bauturile alcoolice, care contin foarte multe calorii si care supraincalzesc organismul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului