Dieta si nutritie

#dieta #dieta de vara # delicii #alimente care nu ingrasa

Dieta de vara: 4 delicii racoritoare care nu te ingrasa

Pe perioada verii, in special in vacanta, ai tendinta de a da frau liber poftelor alimentare. De la dulciuri pline de zahar si grasimi, pana la sucuri carbogazoase, mancaruri de tip fast food si cocktailuri alcoolice, toate aceste rasfaturi reprezinta un pericol pentru silueta ta, intrucat sunt adevarate bombe calorice. Din fericire, te poti racori in timpul verii si fara sa te ingrasi. Urmatoarele delicii racoritoare pot fi consumate cu incredere in timpul verii, deoarece au sub 200 de calorii.


1. Smoothie cu banane

Bananele accelereaza metabolismul, contin ingrediente active care contribuie la arderea depozitelor adipoase si sunt foarte satioase. Vara aceasta, consuma zilnic cate un pahar de smoothie cu banane, iaurt degresat si cuburi de gheata. Un singur pahar cu aceasta bautura racoritoare si delicioasa contine mai putin de 200 de calorii.


2. Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake-ul este o prajitura pe care trebuie sa o consumi cu moderatie, intrucat contine mult zahar si o cantitate generoase de grasimi. Nu este si cazul cheesecake-ului de vara, care este racoritor si contine foarte putine calorii. Asa cum probabil ti-ai dat seama, nu este vorba despre clasicul cheesecake, ci despre un deliciu adaptat pentru mentinerea greutatii.

Pentru acest cheesecake sarac in calorii ai nevoie doar de crema de branza, putina miere si fructe de padure.


3. Inghetata pe bat

Cu doar 60 de calorii, inghetata pe bat facuta in casa este un deliciu racoritor care nu te ingrasa, dar iti potoleste pofta de dulce. Ai nevoie de piure de fructe, pe care il torni in forme, adaugi cate o paletuta din lemn in fiecare forma si lasi la congelat cateva ore.


4. Struguri congelati

Pe timp de vara, nimic nu este mai potrivit decat o portie de struguri congelati. 200 de grame de struguri iti furnizeaza doar 90 de calorii, la care se adauga antioxidanti, vitamine si minerale. Strugurii congelati sunt un deliciu racoritor atat la serviciu, cat si pe plaja sau acasa. Adauga-i in apa plata in locul cuburilor de gheata, pentru a obtine o bautura cu aroma suava de strugure.



Sursa foto: livestrong.com,pikachakula.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului