Dieta si nutritie

# dieta de post #dieta vegana #dieta rapida #dieta #cum sa slabesti

Dieta de post. Slabesti 5 kilograme pana la Craciun, fara niciun efort

De obicei, postul aduce cu sine si cateva kilograme in plus. Insa, cu putina atentie, poti de fapt sa slabesti chiar mai bine de 5 kilograme. Si totul fara efort, doar respectand cateva principii clare si simple. 

Aproape toate alimentele, cu exceptia alcoolului si zaharului, sunt surse de proteine: cartofii, painea integrala, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazarea, untul de arahide, tofu, laptele de soia si lintea sunt doar cateva exemple de surse de proteine vegetale. Iar nutritionistii recomanda din cand in cand o astfel de cura care are si darul de a curata organismul. 

"Dietele vegetariene sunt sarace in lipide, ceea ce explica incidenta scazuta la boli cardiovasculare, afectiuni cronice si cancer la vegetarieni. Surse de grasimi care ar putea fi utilizate limitat sunt: uleiul de masline, nucile, alunele, untul de alune, semintele, avocado si nuca de cocos", a declarat Lygia Alexandrescu, nutritionist, pentru Agerpres. 

Prin urmare, consumati zilnic legume, fructe, seminte si nuci pentru a avea o dieta echilibrata si rezultatele dorite in ceea ce priveste silueta. De asemenea, trebuie redusa cantitatea de grasimi, mai ales prajelile. Adaugati la lista alimentelor "interzise" painea si produsele de patiserie si veti slabi 5 kilograme pana la Craciun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului