Dieta si nutritie

#slabire iarna #dieta de iarna #kilograme in plus #cura de slabire #regim

Dieta de iarna. 8 alimente care te ajuta sa slabesti rapid in sezonul rece

In sezonul rece, organismul nu are parte de foarte multa activitate, motiv pentru care grasimea tinde sa se acumuleze pe ici, pe colo. Iar mesele bogate de sarbatori nu fac decat sa accentueze si mai mult aceasta problema.

Daca vrei ca iarna aceasta sa nu te ingrasi ci, din contra, chiar sa dai jos ceea ce ai acumulat in ultima vreme, trebuie sa incluzi in dieta ta urmatoarele alimente:

Ceai verde

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, dar si in taninuri care ajuta la pierderea in greutate. Acestea din urma reduc absorbtia glucidelor si a lipidelor, transformand ceaiul verde intr-un puternic aliat in curele de slabire de orice fel. Pentru reducerea numarului caloriilor din organism trebuie consumate cel putin doua cani pe zi.

Lapte de migdale

Si pentru ca iarna nu este un anotimp care sa te ajute mult in pierderea in greutate, atunci trebuie sa intervii tu mai mult. Spre exemplu, inlocuieste laptele gras cu lapte de migdale. Cel din urma are mai putine proteine si poate fi consumat la fel de bine cald, inainte de culcare, sau la micul dejun.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra nu contine foarte multe calorii si iti ofera energie suficienta pentru a fi cat mai activa cu putinta, ajutandu-te astfel sa pierzi in greutate. Mananca zilnic cate un patratel sau doua de ciocolata cu un continut cat mai ridicat de cacao si vei te vei bucura de o silueta de vis.

Ceai de musetel

Ceaiurile din plante sunt excelente cand vine vorba despre slabit. Ceaiul de musetel grabeste arderile in organism. Ca sa scabi de grasimea din jurul abdomenului trebuie sa bei zilnic cate doua cani de ceai de musetel.

Carne rosie

Carnea rosie este bogata in fier si este ideal de introdus in dieta de iarna, intrucat ajuta si ea la arderea caloriilor. Cu toate acestea, nici excesul nu este bun, pentru ca duce la cresterea nivelului de colesterol din organism.

Ghimbir

Ghimbirul este o planta puternic aromata, care poate fi utilizata intr-o multime de preparate, asa incat o poti include in fiecare meniu. Ghimbirul ajuta la scadere rapida in greutate, deoarece stimuleaza metabolismul.

Ovaz

Ovazul este considerat alimentul perfect cu care sa incepi fiecare zi. Un bol de ovaz contine grasimi sanatoase, sodiu, calciu si fibre, care stimuleaza cresterea nivelului de energie, contribuind la slabit.

Ardei iute

De departe, insa, cel mai bun aliment care sa topeasca grasimile acumulate este ardeiul iute. Acesta creste temperatura corpului, fortand accelerarea metabolismului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare