Dieta si nutritie

#acizi grasi omega #calciu #vitamina d #vitamine

Dieta cu vitamina D

Vitaminele nu sunt doar nutrienti esentiali pentru sanatate, care asigura buna functionare a organelor interne, intaresc imunitatea si ofera energia de zi cu zi corpului. S-a descoperit ca o parte dintre ele, asa cum este si vitamina D, este esentiala in dietele de slabit, deoarece accelereaza cu pana la 70% arderea grasimile! Afla cum slabesti cu vitamina D si cu ce alti nutrienti sa ii mai combini pentru a grabi pierderea kilogramelor in plus

Cercetarile asupra rolului pe care vitamina D il are in organism si in dietele de slabire au durat zeci de ani, insa specialistii au ajuns la concluzii importante pentru persoanele care vor sa dea mai repede jos kilogramele in plus. Ei au descoperit ca asocierea vitaminei D cu alti nutrienti esentiali pentru organism stimuleaza metabolismul si contribuie la arderea mai rapida a grasimilor.
 

Vitamina D + Calciu


In combinatie cu vitamina D, calciul devine o arma puternica impotriva straturilor adipoase din corp. Mineralul se depune, de obicei, in celulele de grasime din organism. Cu cat celulele sunt mai bogate in calciu, cu atat elibereaza mai multa grasime pentru a fi "arsa" de sistemul metabolic, stimulat cu ajutorul vitaminei D.
 

Vitamina D + Acizi grasi Omega 3


Si acizii grasi Omega 3 sunt compatbili cu vitamina D in efortul de ardere a grasimilor. Acestia contribuie la pierderea in greutate, deoarece odata ce ajung in organism, se transforma in enzime care determina arderea grasimilor din celule.

Sunt esentiali si in cresterea tonusului psihic si in combaterea depresiei sau anxietatii, care contribuie la profilaxia mancatului emotional.

In plus, acizii Omega 3 ajuta la eliberarea unui hormon numit leptina, care transmite mesaj creierului sa inceapa procesul de ardere a grasimilor sau sa suprime senzatia de foame, ajutand la reducerea poftei de mancare.

Din fericire, nu este nevoie sa iei vitamina D si acizii grasi din doua surse separate. Pestele, in special somonul, le contine pe amandoua, iar expunerea controlata si responsabila la soare ajuta la activarea acesteia in organism.
 

Vitamina D + Proteine


Proteinele sunt substante nutritive esentiale pentru organism, atunci cand il supui unei diete. Acestea, impreuna cu vitamina D si calciul, te ajuta sa nu iti pierzi si masa musculara atunci cand incepi sa slabesti. Acest lucru te ajuta sa ramai puternica si sanatoasa dupa pierderea kilogramelor in plus.
 

Vitamina D + Acid linoleic conjugat


Acidul linoleic conjugat este un tip natural de acizi, care se regaseste in principal in lactate, alaturi de proteine si vitamina D, dar si in carnea de vita sau diferite seminte.

Cand consumi astfel de alimente, acidul linoleic conjugat ajuta glucoza din sange sa patrunda in celulele corpului si sa previna stocarea grasimilor in organism. Stimuleaza metabolismul sa arda grasimile, in special cea care acopera muschii, acolo unde se depoziteaza cea mai mare parte a caloriilor consumate.
 

Vitamina D + Acizi grasi monosaturati


Acizii grasi monosaturati se gasesc din plin in uleiul de masline, nuci, seminte, alune, avocado si chiar ciocolata.

S-a dovedit ca acest tip de acizi contribuie la reducerea poftei de mancare si stimuleaza metabolismul sa arda mai repede grasimile din organism.


Foto: wewomentoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului