Dieta si nutritie

# varza dulce #dieta varza #dieta #cura de slabire #regim

Dieta cu varza dulce: Scapa de 10 kilograme rapid!

 

Ai obosit sa tot incerci diete de slabire care nu dau niciun rezultat? Venim in ajutorul tau cu o cura de slabire speciala, cu varza dulce, care te va ajuta sa slabesti pana la 10 kilograme intr-un timp foarte scurt. 

Consumul de varza ajuta la combaterea radicalilor liberi care atenteaza asupra celulelor sanatoase. Vitaminele C si K sunt cele mai importante elemente care se regasesc in varza. De exemplu, 150 de grame de varza asigura organismului 90% din necesarul zilnic de vitamina K si 50% din cel de vitamina C. Alti nutrienti utili din varza sunt fibrele, manganul, vitamina B1, B2 si B6, omega 3, calciul, potasiul, proteinele, acidul folic si magneziul.

Varza este excelenta pentru detoxifierea organismului si pentru imbunatatirea tranzitului intestinal. Ajuta la prevenirea cancerului, a Alzheimerului si a bolilor cardiovasculare. 

Ce consumi pe perioada dietei: 

Alimentele de baza sunt varza, supa de varza, legumele, fructele sarace in calorii si carnea slaba.

Cum se prepara supa de varza:

 

Supa de varza trebuie sa fie consumata zilnic in aceasta dieta, asadar trebuie sa o prepari in cantitati mari. Pentru o oala de supa ai nevoie de o jumatate de varza taiata mic, 2 cepe mari, tocate si ele marunt, 2 morcovi, un ardei gras, cateva ciuperci, o jumatate de radacina de telina, o cutie de rosii in bulion sau o cana de rosii proaspete tocate. Adauga sare dupa gust, iar la final adauga niste verdeata sau ce condimente mai vrei.

Zilnic, este recomandat sa consumi 3 portii de supa de varza. De asemenea, ai voie sa consumi si 2-3 fructe pe zi, cu exceptia bananelor si a strugurilor. Iti sugeram sa consumi fructele la micul dejun si la gustarile dintre mese.

Pe tot parcursul dietei, ar trebui sa bei 2-2,5 l de apa pe zi. Este permis si consumul de ceai verde. La finalul dietei, ar trebui sa slabesti 4-5 kilograme.

Contraindicatii dieta cu varza

Este bine sa urmezi una dintre dietele cu varza doar daca esti sanatoasa. In cazul in care ai afectiuni renale sau boli cardiovasculare, nu este indicat sa urmezi o astfel de dieta, intrucat iti poate agrava problemele.

Nu tine o dieta cu varza mai mult de 3, respectiv 7 zile, intrucat iti privezi organismul de vitamine, minerale si substante nutritive esentiale pentru buna functionare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare