Dieta si nutritie

#tarate de grau # dieta tarate #dieta

Dieta cu tarate de grau: Slabesti fara infometare

Dieta cu tarate de grau nu te va infometa și nu iti va pune in pericol sanatatea. Taratele de grau contin cea mai mare cantitate de fibre care iti potolesc rapid senzatia de foame, dar in acelasi timp iti imbunatatesc digestia.

Taratele de grau te vor ajuta sa economisesti un numar important de calorii la fiecare masa pentru ca actioneaza ca un burete, absorbind o parte din grasimile rele si contribuind la eliminarea lor din organism.

De asemenea, taratele de grau impiedica asimilarea altor grasimi nesanatoase in organism, ceea ce inseamna ca nu se vor forma noi depozite adipoase.

In schimb, pentru a avea energie, organismul va arde incet, incet stratul adipos deja existent.

Cum tii dieta cu tarate de grau

In aceasta dieta este important sa gasesti un echilibru nutritiv care sa satisfaca toate nevoile organismul, si nu consumul in sine de cat mai multe tarate. Daca ai consuma prea multe tarate, nu te-ai mai hrani cu alte alimente importante pentru corp.

Zilnic este suficient sa consumi 9-10 lingurite de tarate de grau, impartite astfel:

  • doua la micul dejun
  • doua la pranz
  • doua la cina
  • doua la una dintre gustari
  • una-doua inainte de micul dejun

Cum consumi taratele de grau

Inainte de micul dejun poti dizolva taratele intr-un pahar cu apa calduta sau le poti le poti consuma cu iaurt la micul dejun. La pranz le poti presara peste o salata.

Deoarece taratele de grau nu furnizeaza organismului cantitatea necesara de calciu, este important sa consumi zilnic cate un iaurt. Nu uita de consumul de legume si fructe, care completeaza restul vitaminelor si mineralelor esentiale.

Consumul de apa este important in aceasta dieta, intrucat amplifica efectele detoxifiante ale fibrelor din taratele de grau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului