Dieta si nutritie

# dieta burta #dieta orez brun # dieta orez #dieta usoara #orez brun

Dieta cu orez brun: Scapa de burta in 7 zile!

Dieta cu orez brun te ajuta sa scapi rapid de burta, in doar 7 zile, dar si sa ai o sanatate de fier. Acest aliment este bogat in substante nutritive, de aceea are numeroase beneficii si ar fi indicat sa il consumi regulat. 

Orezul brun este recomandat de foarte multi nutritionisti in diete, deoarece contine circa 100 calorii la 100 grame. In plus, el furnizeaza organismului nutrienti precum magneziu, fosfor, vitaminele B1, B3 si B6, fier, zinc, proteine si fibre.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale orezului brun este acela ca mentine nivelul glicemic in parametri normali si duce la reducerea senzatiei de foame.  Astfel, nu vei mai fi tentata sa mananci intre mese, dar nu vei mai resimti nici pofta de dulece. 

Orezul brun mai contribuie si la scaderea nivelului colesterolului "rau" (LDL) din sange si sporeste capacitatea organismului de a elimina toxinele acumulate.

Cum se tine dieta cu orez brun

Dieta cu orez brun se tine pe o durata de 7 zile. Daca vrei sa ai rezultate rapide si scapi de burta fara efort, trebuie sa consumi numai orez organic, pe care trebuie sa il lasi la inmuiat cel putin 25-30 minute sau, ideal, peste noapte.

Timp de 7 zile, trebuie sa incluzi in alimentatia ta zilnica doar orez brun, fructe proaspete (fara banane), condimente, o cantitate mica de ulei de masline extravirgin, sucuri din fructe proaspat stoarse si ceaiuri neindulcite, fara cofeina, plus legume proaspete, gatite la abur sau sote. 

Renunta imediat la preparatele congelate sau la conserva si mananca incet, cu inghitituri mici, pana cand te simti ca ai ajuns la senzatia de satietate. 

In cazul in care ai pofta de o gustare mananca morcovi sau fructe proaspete. La cina, reia combinatia de legume si orez de la ora pranzului. Alterneaza fructele si legumele consumate pentru ca dieta cu orez brun sa nu devina plictisitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare