Dieta si nutritie

# cura gutui # dieta gutui # dieta slabire #cura slabire #dieta

Dieta cu gutui: slabeste usor 10 kilograme!

Gutuile sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, vitamina B3, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si calciu. 100 de grame de gutuie iti furnizeaza aproximativ 15 grame de glucide, 12 grame de zaharuri, 2 grame de fibre dietetice, 0,10 grame grasimi, 4 miligrame de sodiu si 84 grame de apa.

Gutuile sunt excelente pentru detoxifiere, deoarece contin multe fibre. Si, totodata, sunt foarte bune pentru slabirea sanatoasa.

In perioada dietei, se recomanda renuntarea la carne in favoarea consumului de fructe si legume, reducerea grasimilor si un consum mare de gutui de toamna. Cura este conceputa pentru o durata de 10 zile in care poti scapa de 10 kilograme.

Iata ce poti manca pe parcursul unei zile de dieta:

Mic dejun:

1ou fiert + o felie de paine prajita + un ardei gras / salata din rosii, castraveti si ardei + o felie de paine prajita / branza slaba de vaci + un ardei gras si o rosie / o salata verde cu zeama de lamaie si branza telemea / fulgi de ovaz sau de porumb cu iaurt 0% grasime.
Poti bea cafea si ceai, insa neindulcite.

Gustare 1:

2 gutui

Pranz:

150 de grame de piept de pui cu mazare sau spanac / salata de cruditati: telina, morcov, varza si avocado / supa crema de dovleac – dovleac, un cartof, morcovi, telina si pastarnac, fierte si pasate / salata de ton cu porumb, castraveti murati, mazare si morcovi fierti, taiati cubulete

Gustare 2:

1 mar, o para, cateva prune sau un ciorchine de struguri

Cina:

2 gutui

Important este sa nu consumi grasimi – unt, margarina, lapte gras, carne de porc, mezeluri. Nu sunt permise dulciurile, zaharul si sucurile din comert.

Incearca sa mananci cat mai multe fructe si legume, iar numarul gutuilor poate creste, daca vrei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare