Dieta si nutritie

#calorii negative #dieta

Dieta cu calorii negative, cea mai simpla metoda de a scapa de kilogramele in plus

Vrei sa slabesti rapid si sanatos, mai ales dupa ce ai cam exagerat cu mancarea de Paste? Dieta cu calorii negative este raspunsul la dorintele tale.

Ce sunt caloriile negative

Stii deja ca unele alimente sunt mai bogate in calorii, altele mai sarace, dar ca nu exista nimic care sa aiba zero calorii. Prin urmare, denumirea de calorii negative s-ar putea sa te deruteze, insa ne lamurim imediat.

Unele alimente te ajuta sa consumi un numar mai mare de calorii decat cele pe care le consumi prin ingerarea lor. Marul rosu este un exemplu foarte bun: daca acesta are aproximativ 50 de calorii, procesarea lui de catre organism necesita un consum de aproximativ 75 de calorii; prin urmare, ai consumat cu 25 de calorii mai mult decat ai mancat, iar aceste calorii consumate in plus se numesc calorii negative.

Alimente cu calorii negative

Dieta cu calorii negative a fost descoperita si implementata de un medic cardiolog care a dorit sa-si ajute pacientii sa slabeasca rapid si sanatos.

Pe acelasi principiu cu marul functioneaza si urmatoarele alimente:

• alimente de origine animala - peste alb, oua, carne de curcan

• legume - castraveti, ridichi, spanac, salata verde, sparanghel, morcovi, telina, ceapa, broccoli, sfecla, varza, andive

• fructe - citrice (lamai, portocale, mandarine, grepfruit), afine, zmeura, capsune, pepene rosu, piersici, mango, ananas si mere rosii.

In timpul dietei aceste alimente pot fi consumate la liber, in special fructele si legumele, crude sau preparate; sunt interzise zaharul, prajelile, produsele din faina alba si sucurile din comert.

De ce este sanatoasa dieta cu calorii negative

Desi se spune ca nicio slabire rapida nu este sanatoasa, in acest caz dieta asigura organismului toate elementele de care are nevoie, asigurand reechilibrarea energetica prin multitudinea de vitamine si minerale consumate. Evident, ideal este sa combinam alimentatia cu sport si cu odihna suficienta.

Foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului