Dieta si nutritie

#dictionarde nutritie #consum mure #mure

DICTIONAR DE NUTRITIE: Murele, fructele laudate de toti nutritionistii

Murele sunt adevarate comori pentru sanatate. Nu degeaba, nutritionistii ne recomanda sa le includem zilnic in alimentatia noastra!

“Aceste fructe contin tanin, acizi organici, vitamina C si flavonoide. Taninul este un compus vegetal complex care poate sa precipite proteinele care contribuie la formarea precipitatelor insolubile; se regaseste in plante si previne anumite afectiuni virotice sau bacteriene, dar si aparitia anumitor tumori. Acizii organici sunt responsabili de cresterea poftei de mancare (aviz celor care doresc sa slabeasca), si sunt capabili sa maximizeze efectul apei asupra metabolismului. Vitamina C are numeroase roluri benefice asupra organismuluio nostru, cum ar fi neutralizarea radicalilor liberi si a nitrozaminelor, reactiile imunologice si facilitarea absorbtiei fierului in tubul digestiv. Flavonoidele merg mana in mana cu vitaminele in tari ca si Statele Unite ale Americii, unde este recomandat consumul zilnic a cel putin 150-200 grame”, conform doctor.info.ro.

“Murele merita laudate suplimentar pentru aportul de fitonutrienti cu actiune tonica, antibacteriana, anticanceroasa si de prevenire a imbatranirii. Poate ca stiati ca fructele de padure sunt adevarate "medicamente" dar trebuie sa mai aflati ca micile seminte din zmeura, mure si fragi au efect afrodiziac, declanseaza sinteza de feromoni si cresc atractia sexuala”, afirma dr Mihaela Bilic.

 

Cum se consuma

Murele pot fi consumate proaspete, singure sau in salate de fructe, sub forma de suc sau sirop. Ele isi pastreaza foarte bine proprietatile prin congelare, putand astfel sa le avem la indemana pe tot parcursul anului.

Inca din antichitate se fabrica vinul de mure, intr-un mod asemanator celui in care se fabrica vinul de struguri. Murele se pot folosi si pentru a aromatiza otetul.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare