Dieta si nutritie

#detoxifiere #ceai

Detoxifiere cu ajutorul ceaiurilor. Licorile care fac minuni pentru organism

Plantele medicinale sunt folosite din cele mai vechi timpuri atat atunci cand suntem bolnavi, dar si cand suntem sanatosi. Acestea au o multime de beneficii, iar ceaiurile facute din unele plante au rol de detoxifiere.

Cand vreti sa slabiti rapid, apelati de obicei la diete, dar si la ceaiuri de slabit. Ceea ce nu stiati, insa, este ca acestea nu va ajuta, efectiv, sa scadeti in greutate, ci elimina din organism acele toxine care impiedica functionarea lui la capacitate maxima.

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere

O cana de ceai pe zi poate face minuni pentru starea noastra de sanatate, mai ales daca alegeti plante care au rolul de a elimina fara efort toxinele. Pe langa aportul de antioxidanti, o cana de ceai vine la pachet cu cateva minute de relaxare, iar costurile sunt foarte reduse.

Detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor curata colonul, ficatul si rinichii, ajuta la remedierea problemelor digestive si la reducerea balonarii. Apetitul si poftele se vor diminua si ele, iar functiile metabolice vor fi stimulate.

Ceaiul de sena (siminichie) este o bautura detoxifianta cu efect laxativ si diuretic. Se beau doua cani pe zi, dimineata si seara, iar efectul ar trebui sa fie resimtit in 6-12 ore. Atentie! Ceaiul de sena este contraindicat in sarcina si alaptare, dar si in perioada menstruatiei.

Ceaiul de brusture are rol hepatoprotector si curata tubul digestiv; se pot bea pana la patru cani pe zi.

Ceaiul de armurariu se poate consuma zilnic, cu un sfert de ora inainte de fiecare masa. Are proprietati antioxidante si ajuta la eliminarea toxinelor din ficat, punand umarul si la regenerarea celulelor hepatice.

Ceaiul de urzica elimina toxinele din sange si rinichi si ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange; este recomandat mai ales persoanelor care sunt foarte pofticioase cand vine vorba de dulciuri.

Metabolismul poate fi stimulat si de ceaiuri din musetel, lamaie si lemn dulce.

In timpul curelor de detoxifiere se recomanda evitarea alimentelor solide, pentru maximizarea efectelor ceaiurilor. Totusi, daca nu puteti renunta la cele trei mese zilnice, puteti urma o cura de detoxifiere cu ceai negru, ceai alb sau ceai chinezesc. Este recomandat, insa, sa mancati portii mici si sa respectati un echilibru intre proteine, carbohidrati si grasimi.

Foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare