Dieta si nutritie

#imbunatatire digestie #sanatate digestiva #digestie

De Ziua Mondiala a Sanatatii Digestive, invata cum sa ai grija de sanatatea ta

Pe 29 mai se sarbatoreste Ziua Mondiala a Sanatatii Digestive. Este o ocazie excelenta pentru a aduce in atentia tuturor importanta unei alimentatii echilibrate si a unui stil de viata activ, pentru a avea o digestie sanatoasa.

Sistemul digestiv joaca un rol central in sustinerea functiei imunitare, dar si in functionarea zilnica a intregului organism. Cunoscute pentru rolul lor important in reglarea tranzitului intestinal, alimentele cu continut ridicat de fibre sunt satioase si au relativ putine calorii, fiind astfel aliati de nadejde pentru un sistem digestiv sanatos. Prin includerea mai multor fructe, legume si cereale integrale in alimentatie se creste aportul de fibre atat de necesar organismului nostru.

"Sistemul digestiv are un rol important prin prelucrarea alimentelor consumate oferind corpului nutrientii necesari si energie. Daca am cunoaste cat de mult ne ajuta in fiecare zi sistemul nostru digestiv, am avea mai multa grija de el. De aceea, trebuie sa consumam zilnic alimente bogate in fibre, probiotice si sa ne hidratam corespunzator. Legumele, cerealele integrale, ovazul, fructele mentin o digestie sanatoasa prin continutul bogat de fibre, iar un intestin sanatos contribuie la mentinerea unui sistem imunitar sanatos", a declarat Conf. Univ. Corina Zugravu, medic primar in igiena alimentatiei si nutritie, membru in Comitetul Consultativ in Nutritie al Herbalife.

O alegere potrivita pentru a sustine o digestie sanatoasa este produsul Herbalife Nutrition cu fibre din mar si ovaz, acesta reprezentand o modalitate delicioasa si rapida de a creste consumul zilnic de fibre.

Bautura cu fibre din mar si ovaz ajuta la atingerea necesarului zilnic recomandat de fibre, de 25g pe zi pentru adulti. Se prepara foarte usor cu apa sau poate fi adaugata in shake-ul preferat. Are 5g de fibre si 18 kcal per portie si 6 surse naturale de fibre. Contine atat fibre solubile, cat si insolubile, dar nu si zaharuri si indulcitori artificiali.

Produsul Fibre din marsi ovaz este disponibil exclusiv prin reteaua de membri independenti ai companiei. Pentru mai multe informatii despre produsele Herbalife Nutrition, contacteaza un Membru Independent Herbalife Nutrition.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare