Dieta si nutritie

#dieta toamna #toamna #alimente #condimente

De ce si cum ni se schimba dieta toamna: 9 alimente si condimente care fac tranzitia spre iarna mai usoara

Scortisoara ajuta la a crea o stare de spirit buna, ceea ce combate astenia de toamna, esenta de portocala energizeaza si ajuta la cresterea productivitatii, fulgii de ovaz sunt o varianta perfecta pentru un mic dejun sanatos, mai ales in combinatie cu nuci, matcha sau pudra de catina, un antioxidant natural ce ajuta la cresterea imunitatii.

Tranzitia de la sezonul cald la cel rece vine cu zile mai scurte, temperaturi in scadere si ploi. Reducerea orelor de lumina ne afecteaza starea de spirit, iar de multe ori ne simtim mai obositi, melancolici si poate chiar anxiosi. Alimentele pe care le consumam pot aduce schimbari in starea de spirit, aducand mai multa energie. Astfel, incepe-ti dimineata cu un mic dejun sanatos, cu fulgi de ovaz ori granola, iar atunci cand simti ca iti pierzi din concentrare pregateste un smoothie cu spirulina, turmeric sau matcha.

O dieta bogata in antioxidanti fortifica sistemul imunitar, acestia fiind cunoscuti pentru efectul lor in preventia infectiilor si chiar scaderea riscului aparitiei unor boli cronice. Alimentele pe baza de plante sunt cele mai bune surse de antioxidanti. Acestea includ fructe, legume, cereale integrale, nuci, seminte, ierburi si condimente si chiar cacao. Ca bonus, fructele, legumele si cerealele integrale bogate in antioxidanti sunt, de obicei, bogate in fibre, sarace in grasimi saturate si colesterol si surse bune de vitamine si minerale. Mai mult, un studiu publicat in 2020 a aratat ca persoanele vegetariene cu o dieta bogata in nuci, legume si soia prezinta un risc mai mic de a face un atac cerebral.

Nu uita si de sport si timp petrecut in aer liber. Chiar daca temperaturile nu mai sunt la fel de prietenoase, profita de soare si fa sport in aer liber. Cauta surse naturale de proteine pentru a-ti proteja masa musculara, cum ar fi lintea, dar si pudrele proteice. 

Energia vine si din starea de bine, asa ca adauga scortisoara la orezul cu lapte sau pregateste un desert cu mere stropite din plin cu scortisoara si vei simti o stare de confort. Tot confort si o stare de bine poti obtine cu ajutorul uleiurilor esentiale, cum ar fi lavanda, portocala sau eucalipt. Pentru o dupa-amiaza perfecta de toamna adauga o cana de turmeric latte, matcha latte sau un ceai din plante care te va incalzi si relaxa.

Iar daca vrei sa te inspiri pentru a-ti face toamna cat mai placuta imbratisand un stil de viata echilibrat si in armonie cu natura, iata top 10 cele mai cautate produse Niavis:

  1. Scortisoara
  2. Fulgi de ovaz
  3. Fulgi de drojdie uscata
  4. Matcha
  5. Roscove
  6. Spirulina
  7. Zahar de cocos
  8. Sirop de agave
  9. Ulei de cocos
  10. Apa de trandafiri

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare