Dieta si nutritie

#detoxifiere # detoxifierea organismului #boli de toamna

De ce este necesara detoxifierea de toamna?

Toamna, organismul tau nu are nevoie doar de o fortificare cu ajutorul vitaminelor si mineralelor. Inainte de orice, organismul tau are nevoie de o detoxifiere.

Intrarea in echinoctiul de toamna este un moment prielnic pentru o detoxifiere puternica. Acum este momentul sa elimini toate toxinele din alimentele cu care te-ai rasfatat pe parcursul verii si sa te pregatesti pentru iarna. Nu uita ca in lunile de vara ai consumat multe fructe si legume stropite cu tot felul de solutii.

Din pacate, aceste solutii nu sunt indepartate in totalitate prin simpla spalare cu apa a alimentelor, acestea ajung in organism, iar de-a lungul timpului pot provoca daune destul de mari. Printre aceste daune se numara slabirea organismului si rezistenta slabit in fata bolilor de sezon, oboseala, starile accentuate de stres, aparitia cosurilor, a halenei etc.

Iata cateva sfaturi utile pentru detoxifierea de toamna

1 Consuma in fiecare zi cate o lingurita de seminte de in si cate o lingurita de ulei de susan.

2 Cumpara fructe si legume de sezon, spala-le bine sub jetul de apa rece si nu lasa nicio zi sa treaca fara sa consumi din acestea.

3 Bea aproximativ 8 pahare cu apa in fiecare zi si o cana cu ceai de schinduf dupa fiecare masa.

4 Consuma condimente care stimuleaza digestia si previn aparitia gazelor intestinale: scortisoara, cuisoare, nucusoara si anason.

5 Bea in fiecare zi cate un pahar cu apa calda in care ai adaugat zeama proaspata de la jumatate de lamaie.

6 Consuma doar carne de piept de piept de pui fiert sau la gratar. Evita carnea de porc sau vita, chiar daca este macra.

7 Evita sa consumi alcool, zahar sau grasimi.

8 Bea in fiecare zi cate o ceasca de fiertura de patrunjel. Fierbe o lingura de patrunjel proaspat, macinat, in 100 de ml de apa. Lasa zeama sa se raceasca si consum-o dupa masa. Se beau inghitituri mici, dupa masa de seara.

9
Sportul este absolut necesar. Incearca sa alergi zilnic cate 1 - 2 kilometri, astfel incat sa imbunatatesti digestia si procesul de eliminare a excesului de grasime.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului