Dieta si nutritie

#migdale #creier #inima #colesterol #constipatie

De ce este bine sa mancam migdale

Migdalele sunt o sursa excelenta de vitamina E , magneziu, potasiu, zinc, fibre si grasimi monosaturate . Comparativ cu toate celelalte fructe oleaginoase , migdalele sunt mult mai sanatoase si mai benefice organismului uman.


Iata doar cateva motive pentru care este bine sa mancam migdale


Migdalele imbunatatesc activitatea creierului


Migdalele sunt o sursa de substante nutritive, esentiale pentru dezvoltarea si activitatea optima a creierului. Migdalele stimuleaza  celulele de la nivelul creierului  si sunt considerate ca fiind niste fructe  foarte importante in  alimentatia copiilor. Foarte multe mame dau copiilor, in fiecare dimineata,  cate doua – trei migdale inmuiate in apa cu o seara inainte (pentru a fi mai usor de digerat), tocmai pentru a le stimula activitatea desfasurata la nivel cerebral.


Regleaza colesterolul


Consumul regulat de migdale ajuta la cresterea nivelului de lipoproteine cu densitate mare si reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mica si controleaza astfel in mod eficient nivelul de colesterol rau. Cateva migdale consumate zilnic vor prii persoanelor care au colesterolul ridicat.


Protejeaza inima


Grasimile mono-saturate, proteinele si potasiul continute de migdale sunt foarte bune pentru inima ta. Acestea actioneaza ca un antioxidant si reduc riscul bolilor de inima.  In acelasi timp, prezenta magneziului din migdale ajuta la evitarea atacurilor de cord.


Un alt beneficiu al consumului de migdale este faptul ca acestea reduc acumularea depunerilor de grasime din artere.


Infrumuseteaza pielea


Uleiurile de migdale sunt recunoscute pentru faptul ca lucreaza intens pentru imbuntatairea calitatii pielii. Consumate ca atare sau utilizate sub forma de ulei de masaj, rezultatele migdalelor sunt vizibile intr-un scurt foarte timp. In plus, uleiul natural de migdale poate fi utilizat si pe pielea sensibila a bebelusilor.


Previn constipatia


Migdalele au un continut ridicat de fibre, lucru care ajuta la indepartarea rapida a constipatiei. Cateva migdale consumate zilnic, in perioadele in care intestinele nu functioneaza corect, vor imbunatati simtitoractivitatea acestora.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare