Dieta si nutritie

# beneficii apa calda #beneficii apa #apa calda

De ce este bine sa bei apa calda

Consumul de apa este vital pentru organism, insa ceea ce probabil nu stiai este ca, bauta calda, apa aduce si mai mari asupra corpului nostru. Este recomandat sa bei cate un pahar cu apa calda dimineata, pe stomacul gol, chiar daca nu este pe gustul tau.

Pentru a fi mai usor de baut, poti sa adaugi putina lamaie. Iata de ce este bine sa bem apa calda:

De ajutor pentru digestie

Apa calda este de ajutor pentru o digestie mai buna, pentru ca ajuta alimentele care au ajuns in stomac sa se descompuna mai repede. O cercetare a oamenilor de stiinta americani publicata in Journal of Neurogastroenterology and Motility a indicat faptul ca un pahar de apa calda ajuta persoanele cu tulburari de motilitate esofagiana.

Imbunatateste circulatia sangelui

Un alt beneficiu important al consumului de apa caduta este acela ca imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce inseamna o mai buna preventie contra maladiilor cardiovasculare.

Te ajuta sa slabesti

Apa calda cu lamaie bauta in fiecare dimineata este un excelent detoxifiant pentru corpul uman, fiind de mare ajutor si in curele de slabire. Eliminarea toxinelor este asociata si cu un risc mai mic de imbatranire prematura.  De asemenea, pielea se hidrateaza mai bine, ceea ce inseamna un risc mai mic de aparitie a ridurilor, cat si o piele mai intinsa, fina si catifelata.

Totodata, apa calda duce la cresterea temperaturii corporale, fenomen asociat cu accelerarea metabolismului. Un metabolism accelerat va duce la pierderea kilogramelor in exces mult mai usor.

Remediu contra constipatiei

Un pahar cu apa calda baut dimineata pe stomacul gol este un remediu excelent pentru persoanele care se confrunta cu constipatia, deoarece ajuta la reglarea miscarilor intestinului. Daca adaugi in paharul cu apa putina miere si lamaie beneficiile sunt si mai mari.

Pentru un par sanatos

Tot cu ajutorul unui pahar de apa calda in fiecare zi vei avea si un par sanatos. Apa ajuta la mentinerea sanatatii firului de par, dar si la prevenirea aparitiei matretii. Matreata nu numai ca iti creeaza disconfort, dar poate fi insotita de simptome precum mancarimile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare