Dieta si nutritie

#cel mai sanatos fruct de pe pamant # cel mai sanatos fruct # fruct sanatos #aronia

De ce este aronia cel mai sanatos fruct de pe pamant?

Fructele de aronia, sub forma de bobite mici, asemanatoare celor de soc, au crescut recent in popularitate in randul consumatorilor dornici sa isi adauge in dieta zilnica mai multe super-alimente. Originare din America de Nord si aduse mai tarziu in Europa, fructele de aronia sunt cunoscute la noi sub denumirea de scorus negru. Au un gust intepator, amarui si astringent.

 

Considerata super-fruct pentru beneficiile sale asupra sanatatii, aronia sustine sanatatea cardiovasculara, sistemului imunitar, digestia si are un urias potential antioxidant, fructele continand de 15 ori mai multi antioxidanti decât afinele sau merisoarele. Consumat sub forma de suc Aronia Charlottenburg, fructul ofera concentratii mari de vitamine esentiale desfasurarii proceselor biologice ale organismului uman.

Ce compusi benefici se gasesc in aronia

Fructele de aronia contin cantitati uriase de vitamine și minerale, printre care zinc, magneziu, fier, vitaminele C, B, K, mai rarele vitamina Q cu rol insemnat in prevenirea si tratamentul unor boli ca Parkinson, cancerul si astmul bronsic, si vitamina P, care contribuie la asimilarea vitaminei C in organism.

In comparație cu alte fructe, bobitele de aronia au cel mai ridicat nivel de antioxidanti, compus chimic care protejeaza celulele corpului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi. Antioxidantii protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima.

Aronia - fructul tineretii

Prin cantitatile mari de antioxidanti, aronia incetineste procesul natural de imbatranire, avand si efecte benefice asupra pielii, cea care de multe ori tradeaza varsta unei persoane. Consumul sucului de aronia ajuta la protejarea tegumentului de factori externi cum ar fi poluarea, fumul si radiațiile UV, care pot contribui la aparitia ridurilor si a pielii imbatranite. Fructele de aronia sustin asadar tineretea din interior spre exterior.

Cum se consuma fructele de aronia

Fructele proaspete pot fi adaugate in diverse preparate culinare, precum si in smoothie-uri, sucuri si vin. Boabele de aronia uscate pot fi consumate drept gustare sanatoasa sau folosite ca ingredient in salate, produse de patiserie si ceaiuri.

Din interiorul corpului pana la aspectul pielii, fructele de aronia sunt incredibil de benefice, iar consumul acestora ar trebui sa devina un obicei pentru toti cei care doresc sa previna sau sa trateze probleme de sanatate.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare