Dieta si nutritie

#pungi sub ochi #tratament pungi sub ochi

De ce ai pungi sub ochi si cum poti scapa de ele

Mai sunt denumite medical si edem infraorbital si sunt o reactie a organismului care sperie orice femeie, desi nu ii iarta nici pe barbati. Indiferent de varsta, poti avea acest simptom inestetic si, desi ai crede ca el apare doar pentru ca nu dormi suficient, poate avea mult mai multe cauze la care nu te-ai fi asteptat. E important sa le cunosti, mai ales daca porti lentile de contact sau ochelari pentru a corecta o problema de vedere. Daca vrei sa scapi de pungile de sub ochi si vrei sa afli de ce te confrunti cu ele, tine cont de sfaturile de mai jos, ca sa arati din nou bine si sa ai o privire luminoasa.

Cauzele aparitiei pungilor

Nu e cazul sa te sperii, pungile de sub ochi nu sunt un semn al unei afectiuni ascunse, cum este cazul cearcanelor, ci sunt doar o reactie a organismului tau la una din variantele de mai jos.

  1. Ti-a crescut cantitatea de grasime din zona oculara si s-a pozitionat sub globul ocular.
  2. Ai o retentie de apa in organism, implicit in zona ochilor.
  3. Mostenesti genetic aceasta manifestare.
  4. ti-a slabit musculatura fina din jurul ochilor.
  5. Ai inaintat in varsta, deci ti-a scazut cantitatea de colagen din organism.

Daca pungile de sub ochi vin insotite de mancarimi sau roseata, insa, e posibil sa fie vorba de o cauza medicala, asa ca e bine sa iti faci o programare la medicul oftalmolog, pentru a elimina orice dubiu ca nu ai facut o alergie la vreun aliment pe care l-ai consumat sau vreo particula pe care ai inhalat-o.

Cum te lupti cu ele in 5 pasi

  1. Dormi suficient. Somnul este o binecuvantare pentru organism si este mai puternic decat orice medicament sau tratament din lume. Tot el iti va ajuta pielea sa se lumineze si va reduce pungile si cearcanele. Ai nevoie de minimum 7 ore de somn pe noapte, ca sa ai timp sa-ti incarci bateriile pentru ziua ce urmeaza.
  2. Nu exagera cu cafeaua. Aceasta bautura cu care foarte multe persoane aleg sa isi inceapa diminetile deshidrateaza pielea, asa ca te vei trezi cu pungi sub ochi. Exista, insa, si o veste buna. Daca pui putin zat in jurul ochilor, e posibil sa iti iei la revedere de la cearcane.
  3. Nu bea mult alcool. Din cauza lui, creierul tau va adormi mult mai greu, ceea ce va duce la tulburari de somn, implicit de aparitia efectelor inestetice la nivelul ochilor. Ca sa pacalesti corpul, bea dupa fiecare pahar de alcool inca unul de apa.
  4. Nu dormi pe burta. Desi aceasta pozitie poate fi comoda pentru unii, ea nu este recomandata daca iti doresti sa te trezesti altfel decat cu fata umflata. Apa va fi retinuta la nivelul fetei si ai toate sansele sa te ridici din pat cu ochi de raton. Totodata, aparitia ridurilor va fi accelerata, din cauza ca vei strange pielea intre asternuturi. Ideala pentru somn este pozitia de culcat pe spate pe o perna mai inalta.
  5. Renunta la fumat. Nu numai pungi sub ochi, dar tutunul aduce cu el si cearcane si riduri pronuntate in zona ochilor. Daca nu vrei sa arati cu zece ani mai in varsta, spune STOP fumatului.

Cu putine schimbari in rutina zilnica, vei reusi sa reduci pungile de sub ochi si cearcanele, care nu iti evidentiaza varsta reala si sunt un semn al neglijentei fata de sanatatea intregului organism.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare