Dieta si nutritie

#alimente #dieta #slabit #bucatarie #amenajare bucatarie #ordonare bucatarie

Cum te ajuta amenajarea bucatariei sa slabesti enorm! Trucuri pe care nu le-ai fi banuit

Alimentele sunt cele care ingrasa, insa si modul in care iti sunt organizate bucataria si frigiderul te pot impinge sa mananci mai mult decat trebuie.

Fructele si legumele sa fie cele mai accesibile

Gandeste-te care este locul cel mai accesibil din bucatarie, pe langa care invariabil treci si de unde ti-e usor sa apuci lucruri. Acolo nu trebuie sa ai niciun produs alimentar in afara de fructe si legume. Poate este bufetul pe care sta cuptorul cu microunde, poate este masa de bucatarie. Indiferent care este locul cel mai accesibil, acolo trebuie sa ai mereu un bol cu fructe si legume deja spalate si curatate, daca e cazul. In felul acesta, vei consuma mai multe fructe si legume tocmai pentru ca vor fi la indemana si nu vei mai fi nevoita sa deschizi frigiderul, sa cauti in sertar un morcov, sa-l speli, sa-l cureti, sa-l mai speli o data si asa mai departe. Cu cat un aliment este mai la indemana, cu atat mananci mai mult din el. Asigura-te ca acest aliment este un fruct, nu o punga de chipsuri.

Mananca salata inainte de cina

Seara, cand vii acasa lihnita de foame, mananca mai intai o salata. Poti chiar sa-ti iei mai multe salate, sa le cureti, sa le speli si sa le lasi in boluri mari pentru ca, atunci cand iei masa, sa fii nevoita doar sa le asezonezi. Inainte de cina, mananca un bol mare de salata. Aceasta umfla stomacul cu un minimum de calorii, motiv pentru care vei manca mult mai putin din restul preparatelor.

Pune-ti ustensilele de masurat pe masa

Asigura-te ca ai ustensilele de masurat, fie ele si linguri sau cupe, la indemana. Nu le tine in sertar caci, cel mai probabil, acolo vor ramane, iar tu vei masura “ochiometric” cantitatea de mancare pusa in farfurie. In cele mai multe cazuri, “ochiometric” inseamna mai mult decat are nevoie corpul tau. Astfel ca este indicat sa ai lingurile, cantarul, cupele si alte ustensile de masura intotdeauna la indemana, pe masa unde-ti pui de mancare in farfurie.

Fa-ti pachete cu gustari

Intre mese chiar este indicat sa iei o mica gustare. Aceasta poate fi o banana, dar si o covrigei din faina integrala, alune, fructe sau chiar popcorn. Dar, ca sa te asiguri ca nu mananci mai mult decat trebuie (doar e gustare, nu masa), ia-ti cateva ore pentru a-ti face pachete cu gustari. Spre exemplu, indicat este sa mananci 50 de migdale sau alune de padure (neprajite, cel mult coapte) pe zi, 50 de grame insemnand aproximativ un pumn. Fa-ti pachete cu cate un pumn de migdale si cand vrei o gustare scoate pachetul, nu punga de migdale, caci cu siguranta vei manca mai multe din ambajalul initial, decat din pachetul de gustare.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare