Dieta si nutritie

#metabolism #dieta de slabit #ceai verde #tiroida #dieta

Cum stimulezi metabolismul lent

De multe ori, persoanele care se ingrasa foarte repede dau vina pe metabolismul lenes, care nu isi face treaba asa cum ar trebui. In unele cazuri este foarte adevarat. Un metabolism incet nu este cel mai bun aliat al unui corp frumos modelat.


Iata cateva lucruri care vor stimula activitatea metabolismului si te vor ajuta astfel sa slabesti mai usor.


Exercitiile fizice


Un program regulat de exercitii fizice te va ajuta sa arzi caloriile, sa-ti lucrezi muschii si sa-ti stimulezi metabolismul pe termen lung. Fie ca este iarna sau vara, fie ca ploua sau ninge, nimic nu te poate impiedica sa fii o persoana activa.
Poti alerga, poti merge la sala, poti pedala pe bicicleta, poti inota sau poti sari coarda chiar la tine acasa.


De asemenea, este foarte indicat ca dupa cina sa se faca o plimbare de 15 – 20 de minute pentru a arde caloriile intr-un mod rapid.


Verifica-ti tiroida


Un mic procent dintre persoanele care se confunta cu un metabolism incet au de fapt probleme cu glanda tiroida . Asadar, daca nu poti controla nicicum greutatea, este cazul sa mergi la un endocrinolog pentru o serie de analize si eventual pentru tratament.


Totusi, nu iti pune toate sperantele in aceste analize deoarece metabolismul poate fi mostenit, astfel ca ereditatea joaca un rol important in ceea ce priveste viteza la care acesta functioneaza.


Bea ceai verde


Ceaiul verde contine un produs chimic care poate revitaliza foarte puternic metabolismul. O cana de ceai, bauta in fiecare dimineata dupa micul dejun, va fi ca un medicament miraculos. Desigur, ceaiul nu trebuie sa fie indulcit cu zahar, ci cu miere sau indulcitor.


Mananca ardei rosu


Ca si ceaiul verde, ardeiul rosu contine substante care stimuleaza activitatea metabolismului si astfel corpul tau va arde caloriile mai rapid. Ardeiul rosu il poti manca la micul dejun sau poate fi gustarea simpla dinaintea pranzului. Si despre ardeiul iute si piper se spune ca maresc rata de ardere a grasimilor si ca domolesc pofta de mancare .


Mananca putin si des


Daca mananci o singura data pe zi, trei fripturi si cartofi prajiti in speranta ca vei slabi pentru ca ai doar o masa pe zi, este ca si cum nu ai face niciun efort pentru a scapa de kilogramele in plus. Cel mai bine este sa mananci putin si des, pentru ca dupa fiecare masa, organismul sa arda mai repede caloriile adunate.


Ai grija la efectul yo-yo


Cand ai ajuns la greutatea ideala , nu incepe sa mananci din nou orice si oricat. Silueta dorita trebuie mentinuta cu un regim sanatos si sport pentru ca altfel poti recapata intr-un timp foarte scurt kilogramele pierdute atat de greu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare