Dieta si nutritie

#slabit #dieta #calorii

Cum slabim corect, fara a afecta sanatatea organismului? Specialistii recomanda o dieta saraca in calorii, dar foarte bogata in nutrienti

Kilogramele in plus sunt si vor ramane multa vreme una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam! Diete, sport, interventii chirurgicale suntem dispusi la orice pentru a ajunge la acel numar de kilograme mult visat si la acea silueta care sa ne faca sa ne simtim bine din toate punctele de vedere. Dar nu totul se reduce la aspectul fizic. Medicii specialisti recomanda celor care se lupta cu kilogramele in plus, sa slabeasca. Efectele secundare ale supraponderii si obezitatii sunt dintre cele mai grave. Pe langa dezechilibrele provocate in organism, atrag dupa sine boli precum: diabet, hipertensiune si boli cardiovasculare.

Ce facem atunci cand am epuizat toate dietele, toate resursele si parca nimic din ce incercam nu mai da rezultat?

Dana Miricioiu  - Medic chirurg estetician alaturi de medicul nutritionist Mihaela Bilic, au sutinut un live pe conturile de social media, in care au dezbatut cel mai fierbinte subiect, slabitul, alaturi de noutatile din zona chirurgiei estetice si au dezvaluit urmaritorilor cea mai recenta inovatie in materie de slabit, dieta pe baza de inlocuitori completi de masa. Un produs  scandinav de succes care a ajuns de la inceputul anului si pe piata din Romania.

“Lupta cu kilogramele in plus este o lupta din care de cele mai multe ori iesim invinsi. Natura tine cu grasimea, ne indeamna sa avem kilograme in plus pentru ca natura considera grasimea supravietuire. Trebuie sa ne inarmam cu informatii corecte, sa stim exact care ne sunt armele ca intr-un final sa ajungem sa traim bine in pielea noastra. Cu cat avem mai multa grasime in corp cu atat caloriile vor fi cu predilectie duse in grasime, in loc sa fie arse ca si combustibil. Efectele secundare ale kilogramelor in plus sunt dramatice. Cred ca la nivel mondial grasimea este cauzatoarea celor mai mari cheluieli din sistemul sanitar. Tot ce este rau vine de la grasime. “ - Mihaela Bilic.

“Slabitul este o necesitate! Atat din punct de vedere estetic cat si a sanatatii organismului.” – Dr. Dana Miricioiu, Medic chirurg estetician

Frumusetea chirurgiei estetice este ca ne ajuta si rezolvam acele probleme fizice pe care o dieta nu le poate rezolva. S-a constatat mai ales dupa varsta de 40 de ani, ca in urma unei cure de slabire, anumite zone ale corpului au de suferit si ne referim aici la ten, sanii care isi pierd din fermitate, tonsul pielii si al tesuturilor scade si grasimea din anumite zone ale corpului nu dispare. Ne referim aici la grasimea localizata care nu poate fi indepartata decat chirurgical sau minim chirurgical.

“Nicio dieta nu poate sa influenteze in mod categoric rezultatele de la lipoaspiratie si nici invers, lipoaspiratia laser nu poate tine locul dietei, nu te scapa de kilogramele in plus, din acest motiv sunt complementare. Interventia de lipoaspiratie tip laser este una foarte usoara pentru pacient, se realizeaza cu anestezie locala, efectele secundare sunt mici, iar rezultatele sunt uimitoare. Rolul laserului este de a sparge membranele celulei adipoase. Practic cu ajutorul unor canule mici se extrage grasimea deja dizolvata de laser. Un alt avantaj major al laserului este ca in ultima etapa a interventiei, laserul creste contractivitatea fibrei elastice, deci are rolul de a tonifia pielea, de a-i creste fermitatea. Astfel ca dintr-o piele foarte laxa vom obtine o piele mult mai stransa, iar ceea ce este cu adevarat uimitor este ca rezultatul este permanent! “- Dana Miricioiu – chirurg estetician.

Pentru a mentine efectele unei interventii estetice sau pentru a slabi acel numar de kilograme pe care oricine si-l doreste, in cadrul live-ului a fost prezentata una dintre cele mai revolutionare tipuri de dieta.

Dieta de slabit Nupo este un nou tip de dieta in Romania ce are la baza peste 40 de studii stiintifice (cele mai multe din lume) si 41 de ani de experienta. Este saraca in calorii, dar are la baza toti nutrientii de care organismul are nevoie. Este o dieta inlocuitoare de mese, cu un concept foarte complex si stiintific, care ajuta organismul sa slabeasca, nu il dezechilibreaza si cel mai important are rezultate rapide, iar fata de alte dieta Nupo ofera si produse pentru mentinerea greutatii intr-un mod simplu si eficient.

“In momentul in care incerci sa pui intr-o farfurie de mancare toate acele substante, acea doza zilnica recomandata din toti nutrientii, s-a ajuns la paradoxul in care cantitatea de mancare era enorma. Numai pentru vitamine si minerale ne trebuiesc cateva kilograme de fructe si legume, pe care daca le mancam in fiecare zi, cu siguranta ne vom ingrasa. Cand incepem sa slabim se duc rezervele de glucoza din ficat, se topeste masa musculara si rezervele de glucoza din muschi, grasimea fiind ultimul lucru pus la bataie.”- Mihaela Bilic, medic nutritionist.

“Nupo este o dieta extrem de versatila si pe care o putem construi exact asa cum ne dorim. Este incadrata la categoria alimente, o putem consuma foarte usor si foarte sigur. O putem tine pe o perioada de 10 zile, 3 saptamani pana la maximum 8 saptamani, conform noii legislatii in vigoare, fara a consulta niciun fel de medic. Rezultatele se vad inca din primele 2-3 zile. Exista persoane care vor sa slabeasca rapid, iar aceasta dieta ne ajuta sa slabim 3-5 kilograme in doar cateva zile, fara a exista dezechilibre.”,  Dana Miricioiu – chirurg estetician.

Si cum intotdeauna slabitul nu este partea cea mai grea, s-a discutat si despre cat de important si de greu este procesul de mentinere. Tentatiile fiind foarte mari si la tot pasul, este extrem de greu sa pastram acelasi numar de kilograme pe cantar pe o perioada lunga de timp.

“Efectele secundare ale supraponderii si obezitatii pot fi dramatice. La nivel mondial, grasimea in exces este cauzatoare de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare. Tot ce e mai rau vine de la grasimea in exces. O alegere excelenta atat pentru cei care vor sa slabeasca, cat si pentru sportivi este o dieta foarte bogata in nutrienti. M-a impresionat foarte mult tot acest aport de nutrienti, care daca nu este facut prin stiinta, prin medicina, in mod sponatan nu are cum sa existe intr-un pliculet. I-as spune Super Food. Cred ca acest concept de super food pe langa acei care vor sa slabesca si sa ramana in tonus, cred ca merge foarte bine la spotivi si cei care merg la sala si vor sa castige masa musculara, pentru ca se stie ca slabitul ia si din muschi.  In plus este o forma foarte comoda de pus in practica si pentru cei sunt mereu pe fuga. Practic este dieta care nu mai are nevoie de nutritionist!” - Dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist, despre Dieta Nupo.

Puteti viziona inregistrarea live-ului pe pagina de youtube, Nupo Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare