Dieta si nutritie

#dieta #regim alimentar #cura de slabire

Cum slabesti super rapid, fara o dieta drastica si fara sa te infometezi

Da! Este posibil! Nu e nevoie sa apelezi la diete chinuitoare, care sa te lipseasca de anumiti nutrienti sau care sa te tina departe de tot ceea ce iti place. Poti slabi simplu si rapid mancand tot ceea ce iti pofteste inima. Pentru ca altele sunt conditiile pentru a pierde cu adevarat in greutate.

Nu manca acelasi aliment mai mult de o data pe zi

Daca la micul dejun mananci paine prajita, alege alt tip de carbohidrati pentru pranz sau cina. Spre exemplu, orez brun sau quinoa. Strategia de limitare la o singura portie dintr-un tip de aliment reprezinta practic un tip de protectie intrinseca si, implicit, adauga o gama mult mai larga de nutrienti pentru organism.

Mananca leguminoase de cel putin 4 ori pe saptamana

Potrivit unui studiu publicat de European Journal of Nutrition, persoanele care au urmat o dieta saraca in calorii, care a inclus patru portii de legume pe saptamana, au pierdut semnificativ mai mult in greutate, dupa doar patru saptamani, comparativ cu cei care au mancat acelasi numar de calorii, dar nu au consumat leguminoase.

Dormi cate 8,5 ore

Atat prea putine ore de somn, cat si prea multe afecteaza greutatea. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine sugereaza faptul ca e nevoie doar de doua saptamani in care sa dormi cele 8,5 ore recomandate in fiecare noapte si deja efectul incepe sa se vada in jurul taliei.

In cadrul studiului, au luat parte barbati si femei care au urmat un regim alimentar controlat caloric. Dupa 14 zile in care au dormit intre 5,5 si 8,5 ore in fiecare noapte, ambele grupuri au pierdut in jur de 3 kilograme, insa cel mai mult au cei care au dormit cel mai mult.

Bea un litru de apa pentru fiecare 25 de kilograme cantarite

In timp ce cresterea aportului de apa este vitala pentru a preveni supraalimentarea, promovand in acelasi timp si o digestie sanatoasa, cand vine vorba despre scaderea rapida in greutate, apa este, de asemenea, cel mai bun aliat. Asta pentru ca, atunci cand celulele sunt deshidratate, tendinta lor este sa se “agate” de orice fluid gasesc in organism. Specialistii recomanda consumul unui litru de apa pentru fiecare 25 de kilograme/corp pe zi. Nu bea intreaga cantitate odata, ci treptat, pentru a preveni supraincarcarea organismului.

Elimina alimentele prelucrate si sarea

O alta modalitate de a scapa de niste kilograme in plus este sa elimini excesul de apa din tesuturi, iar acest lucru se face cel mai simplu prin renuntarea la alimentele procesate, bogate in sare, si chiar la sarea ca atare, pe care obisnuim sa o adaugam pentru a condimenta preparatele. In schimb, consuma alimente bogate in potasiu, asa cum ar fi somonu sau spanacul.

Fa 20 de minute antrenament intens zilnic

Pentru a pierde in greutate in timp record, e necesar sa faci zilnic efort fizic. 20 de minute de antrenament sustinut te vor ajuta sa arzi o multime de calorii. Practica exercitii cardio, cele mai potrivite in lupta cu kilogramele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului