Dieta si nutritie

#patrunjel slabit #slabit patrunjel #dieta patrunjel #detoxifiere

Cum slabesti 5 kilograme in 7 zile cu ceai de patrunjel

Daca ai nevoie sa slabesti rapid cateva kilograme, te poti baza pe ceaiul de patrunjel! Nelipsit din bucataria traditional romaneasca, unde, din pacate, se foloseste in cantitati mici, patrunjelul este de un real ajutor cand vine vorba despre detoxifiere si combaterea retentiei de apa, daca este intrebuintat sub forma de infuzie!

Daca vrei sa beneficiezi la maximum de proprietatile sale, cumpara patrunjel din piata, si nu de la supermarket. Zilnic, timp de o saptamana, prepara cate o infuzie: la un litru de apa clocotita se adauga o legatura de patrunjel! Ceaiul se lasa la infuzat 5 minute! Este important sa bei 250 de mililitri de ceai, dimineata pe stomacul lor, iar restul - pe parcursul zilei, dar nu mai mult de o saptamana! In aceasta perioada, este indicat sa renunti la grasimi, dulciuri concentrate si sa adopti o alimentatie echilibrata!

O alta reteta pentru detoxifiere o ofera expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina, medic de familie, cu competente in apifitoterapie, biorezonanta, iridologie.

“Sucul de patrunjel, ca si ceaiul, are actiune diuretica si detoxifianta.

Sucul va fi proaspat preparat si consumat, din frunze sau radacini, obtinut prin centrifugare (de preferat) sau cu storcatorul electric.

Sucul de patrunjel este foarte puternic, motiv pentru care el se consuma in cantitati mici, de preferat in amestec cu alte sucuri de legume sau amestecat cu apa: de exemplu,  putem consuma 50-100 ml suc in combinatie cu suc morcovi, de spanac, de telina (proportie 1:4), cu potentarea efectelor terapeutice.

Se face o cura de aproximativ 14 zile.

Se poate adminstra si ceaiul (infuzie din frunze de patrunjel sau decoct din radacini), se consuma una-doua cani/zi, care ajuta la eliminarea apei in exces si a toxinelor din organism”, afirma r Ruxandra Constantina.

Proprietatile patrunjelului sunt insa nenumarate.

“Unul dintre cele mai cunoscute zarzavaturi, patrunjelul este un antioxidant, un tonic general si un purificator al organismului. El intareste imunitatea organismului, are un rol important in distrugerea radicalilor liberi, avand proprietati antialergice si antitumorale. Este bogat in vitamina A, vitamina C, vitamina B si E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofila si magneziu. Continutul de vitamina C este mai mare de patru ori decat cel din portocala, iar continutul de fier este mai mare decat cel al spanacului. Acesta mai contine si un aminoacid care franeaza dezvoltarea tumorilor canceroase si anume histidina”, explica dr Catalin Luca, medic primar de medicina generala cu competenta in ramuri ale medicinei alternative (apifitoterapie si ayurveda) pe blogul sau.

Sursa foto: Herbal Teas Online

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare