Dieta si nutritie

#cum slabesc barbatii #slabit barbati #dieta slabit

Cum slabesc barbatii

Unul dintre subiectele la moda in ultima perioada este: regimul de slabit! Si daca pana acum femeile erau cele care acordau cea mai mare atentie acestui subiect, in prezent si barbatii si-au indreptat atentia asupra siluetei lor si deopotriva asupra sanatatii organismului.

Insa, inca din start se remarca o inegalitate : barbatii au masa musculara mai dezvoltata decat femeile, ceea ce le creeza un avantaj pentru ca se cunoaste faptul ca muschii consuma mai multa energie. Din pacate insa, alimentatia actuala este din ce in ce mai nestructurata, dezechilibrata: s-a terminat cu mancarurile sanatoase gatite de mama, „traiasca” sandvisurile cu multa maioneza si ketchup.

Barbatii si luatul in greutate

In timp ce femeile acumuleaza grasime in zona de jos a corpului (fese si coapse), barbatii „se maresc” la nivelul taliei, gatului si chiar al fetei. Acest fenomen se numeste ingrasarea de tip android. In afara neplacerilor de ordin estetic, acest tip de ingrasare ponderala poate avea la origine grave probleme de sanatate precum hipertensiunea arteriala sau chiar accidente cardio-vasculare.

In general, barbatii incep o cura de slabire in jurul varstei de 40 de ani, in timp ce femeile incep primele serii inca din adolescenta. In cazul barbatilor, grasimea se instaleaza in partea de sus a corpului. Acesta grasime este mult mai usor de pierdut decat cea acumulata in partea de jos a corpului. De ce? Celulele grase care se fixeaza pe talie si abdomen sunt formate din grasime insa nu se gasesc in numar foarte mare.

Cei mai mari gurmanzi... barbatii

Foarte rar exista barbati care sa nu fie gurmanzi si foarte putini rezista sa nu manance un gratar, o mancare cu mult sos, branzeturi etc. Pe scurt, aproape orice barbat clasifica din start o salata fara maioneza ca fiind fara gust iar urmarea unui regim catalogheaza ca fiind... o viata infernala. Insa, daca iti doresti sa arati bine, trebuie sa ai taria sa renunti alimentele calorice, saturate in grasimi si sa optezi pentru un regim alimentar bazat in special pe fructe si legume.

Acorda o parte din timp sportului

Daca nu iti place sa mergi singur sa alergi prin parc, atunci convinge-ti partenera de viata sau un prieten. Sportul in doi este mult mai atractiv, mai ales daca privesti latura amuzanta. Cat mai este cald afara, profita de activitatile din aer liber. Plimbarile pe bicicleta, joggingul pe plaja de exemplu, inotul in piscina sau in mare sunt doar cateva dintre mijloacele prin care poti sa elimini alcoolul si carnea... de la gratarul din week-end.

Ce spun cercetatorii...

Din ce in ce mai multi barbati sunt afectati de obezitate si supraponderabilitate, tocmai de aceea, au devenit preocupati de greutatea lor. Rezultatele unui studiu britanic arata ca acestia pierd mult mai usor in greutate decat femeile, dar cu conditia sa adopte un program specific masculin!

Astfel, 125 de barbati au participat la aceasta cercetare, in urma careia aproximativ 90% dintre ei au reusit sa slabeasca in primele doua luni 5% din greutatea lor initiala. Dupa sase luni, 70% au pierdut 10% din greutatea lor, iar restul de 30% au pierdut inca 5%. De retinut ca o diminuare de 5% din greutatea corpului aduce deja mari beneficii pentru sanatate atat la persoanele supraponderale, cat si obeze.

La intrebarea „De ce barbatii slabesc mai usor decat femeile?”, nutritionistii care au participat la studiul efectuat in Marea Britanie explica acest fenomen plecand de la ideea ca barbatii ard mai multa energie datorita cantitatii mari de masa musculara. Acestia considera ca barbatii trebuie sa aiba un regim diferit de cel al femeilor: care sa nu de deruleze pe o perioada mare de timp si care sa implice cat mai mult sport.

Trucuri prin care poti pierde cateva kilograme

Acordati-va cateva mici placeri si instituiti-va ritualuri. Atat tie cat si iubitei tale va plac branza si vinul rosu dar stii ca nu sunt indicate in cura ta de slabire? O data pe saptamana bucurati-va de un mic platou si degustati un singur pahar de vin, cu conditia de a nu mai manca si alte aperitive. Acelasi lucru si in cazul gratarului! Mananca doar o data pe saptamana fara insa a asocia carnea cu alte alimente.

Atentie la micul dejun! Evita sa pleci la birou cu stomacul gol. Incearca sa mananci macar o felie de paine sau un fruct. Daca nu, cu siguranta pe la ora 11.00 „vei napusti” asupra unei ciocolate.

Daca iti place sa gatesti, renunta pentru o perioada la acest obicei si las-o pe iubita ta, pentru a nu fi tentat sa folosesti foarte multe grasimi si sa degusti din cand in cand din alimentele necesare pentru prepararea mancarii.

Faceti cumparaturile impreuna. Daca esti gurmand cu siguranta ca in supermarket vei umple cosul de cumparaturi. Las-o pe partenera ta sa faca alegerile si incercati sa cumparati numai alimente proaspete.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare