Mesele din timpul sarbatorilor sunt copioase si destul de grele. Astfel, in urma ospatilor din aceasta perioada te poti confrunta cu probleme digestive, iar cele mai frecvente sunt arsurile la stomac.
Cum poti evita aceasta problema in perioada sarbatorilor:
Mananca o salata
Salatele sunt mancaruri benefice pentru cei cu probleme gastrice – hiperaciditate sau reflux gastroesofagian – mai ales cand sunt folosite ingredientele potrivite, sosurile slabe si legumele proaspete. Alimentele grase declanseaza arsurile, deci este recomandat sa evitati sosurile prea grase, dar si uleiul si otetul. Sosul potrivit este unul slab, de iaurt. Evita rosiile, ceapa cruda si alte ingrediente ce pot irita stomacul.
Ai grija la ghimbir
Ghimbirul este un ingredient cheie in lupta cu arsurile gastrice atunci cand nu abuzati de el. Poate fi integrat in tot felul de retete interesante pe care vi le propuneti sa le preparati de sarbatori. Alte legume bune pentru stomac sunt: morcovii, varza, mazarea, broccoli si fasolea verde.
Manca portii mici
In perioada sarbatorilor, este bine sa te limitezi in privinta mancarurilor. Chiar daca iti fac cu ochiul toate felurile de mancare, ar fi bine sa fii cumpatat. Incearca sa mananci mai des, insa in cantitati mici. Nu manca portii foarte mari, deoarece tocmai aceasta exagerare poate duce la aparitia arsurilor la stomac.