“Si acolo este o nevoie de calmare a creierului, nevoia de zahar. Nu e a organismului. Deci organismul nu are nevoie de zahar, creierul ca sa se calmeze are nevoie de zahar. Si atunci acolo e din nou un fel de disciplinare. Trebuie sa invatam si sa gasim in viata noastra alte metode de a ne calma mintea, pentru ca daca o calmam cu zahar, o sa vrem din ce in ce mai mult si apar kilogramele in plus, cand, noi, de fapt, cautam doar sa fim linistiti.
Deci e o belea zaharul si daca ai prins gustul de dulce, dezvatarea de el e exact ca intarcarea de la, nu stiu, orice alta dependenta. Cat de greu e sa scapi de fumat asa de greu e sa scapi si de zahar. Trebuie sa spui clar: de maine nu mai mananc. Punct. Si la un moment dat capul se linisteste, dar in prima faza e scandal.”, a spus ea pentru Ciao.
Cat despre senzatia de foame, nutritionistul a punctat ca nu avem cum sa o pacalim, ci este mai bine sa o antrenam ca pe un muschi:
“Nu o pacalim, nu avem cum sa o pacalim! Cel mai simplu o antrenam ca pe un muschi. Deci trebuie sa ne crestem toleranta la foame si sa invatam sa rezistam pana la foame de nota 6-7 pe o scara de la 0 la 10. Noi, in mod normal, mancam la foame de nota 2-3, adica cum ni se face un pic foame, cum mancam. Si de fapt toleranta antrenata ar trebui sa ne duca efectiv ca unui copil sa spunem: stiu ca iti este foame, mai asteapta un pic, astfel incat foamea sa creasca macar pana la nota 6.”