Dieta si nutritie

# pauza sport # reapucare sport #sala #fitness #sport

Cum sa te reapuci de sport daca nu ai mai fost de cateva luni la sala

Ai renuntat sa mai mergi la sala de cateva luni bune, dar te gandesti sa iti reiei bunele obiceiuri? Sportul este esential pentru sanatate si starea de bine generala, insa odata ce l-ai abandonat, ti se poate parea dificil sa te reapuci. Iata cateva metode care te vor convinge sa mergi, din nou, la sala de sport:

Fa-ti selfieuri

Atunci cand te reapuci de sport, este important sa constientizezi de unde ai plecat si care este obiectivul pe care vrei sa il atingi. O metoda eficienta este sa iti monitorizezi constant evolutia, iar tehnologia actuala te poate ajuta in multe feluri. Pe de o parte, iti poti face constant poze sau video pentru a urmari progresul. Sau poti folosi diferite aplicatii de pe mobil pentru a tine o evidenta a dimensiunilor, greutatii, caloriilor in raport cu efortul pe care il faci, tipurile de exercitii sau orele petrecute la sala.

Incepe cu pasi mici

Cand revii la sala dupa o perioada de cateva luni in care nu ai mai facut miscare este esential sa incepi cu pasi mici, cu efort moderat si nu sa reiei exercitiile de unde le-ai lasat. Organismul are nevoie de cateva saptamani pentru a-si forma obiceiurile si pentru a adopta un anumit comportament.

Planifica-ti fiecare dimineata

Incepe-ti ziua cu cateva exercitii fizice. Atunci cand vrei sa iti formezi o rutina care sa includa sport inca de la prima ora este la fel ca atunci cand vrei sa adopti un nou obicei: este nevoie sa organizezi totul cat mai bine. Pentru a avea timp si de cateva minute de miscare dimineata, pregateste-ti seara hainele pentru a doua zi, pranzul pe care il vei lua la munca si orice altceva ai putea planifica in avans.

Invinge-ti frica de a merge la sala

Sunt unele persoane care pasesc cu teama in sala de sport. Unele nu sunt multumite de felul in care arata, altele se tem ca nu se vor descurca la diverse aparate si asa mai departe. Chiar daca cei ce vin la sala sunt de regula prea ocupati sa analizeze persoanele din jur, pentru a-ti induce o stare de confort poti incepe cu aparate cardio sau poti merge cu cateva greutati intr-o zona mai retrasa, unde te poti antrena.

Fii pregatit de esec

La fel ca in orice alt aspect al vietii si atunci cand este vorba de sport, esecul face parte din joc. Asteapta-te ca intr-o zi sa simti ca nu poti merge mai departe si vrei sa renunti. Diferenta intre esec si succes insa, este data de puterea fiecaruia de a se ridica si de a continua sa mearga mai departe.

Mai mult decat scaderea in greutate

Cand iti doresti sa ramai fidel sportului si sa nu mai renunti si de aceasta data sa mergi la sala ar trebui sa vezi in aceasta rutina, mai mult decat o metoda de a slabi. Cei mai multi merg la sala tocmai din acest considerent, pentru a scapa de kilogramele in plus, insa sportul ar trebui practicat pentru beneficiile asupra sanatatii, care nu au legatura cu scaderea in greutate, cum ar fi pentru mai multe energie, fericire, relaxare si un somn mai odihnitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare