Dieta si nutritie

#ingrasare #naturist #dieta

Cum sa te ingrasi cu tratamente naturiste

Daca te-ai saturat sa mananci non stop, in cantitati enorme, la orice ora, de cel putin 5 ori pe zi, fara niciun rezultat, mai exista totusi cateva trucuri la care poti apela pentru a te ingrasa.  Din fericire, mama natura a pus la dispozitia noastra leacuri pentru orice problema de sanatate, asa ca ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele, mai ales ca ne sunt usor la indemana datorita magazinelor naturiste.


Imposibilitatea de a te ingrasa poate fi cauzata, de cele mai multe ori, de afectiuni cronice digestive, de tuberculoza, hipertiroidie , anemie, cancer etc. Totusi, exista si alte cauze mai putin grave: consumul de droguri sau medicamente psihotrope care impiedica acumularea kilogramelor necesare pentru o greutate normala .


Pentru a remedia aceasta situatie foarte neplacuta, iata ce trebuie sa ai in vedere:


In primul rand consuma cat mai des decocturi sau infuzii realizate din urmatoarele plante: cimbru, scortisoara, frunze de nuc, troscot, sunatoare, coada soricelului , cicoare, floare de maces sau catina. In general, se consuma indulcite cu miere de albine, cu jumatate de ora inainte de mesele principale. Aceste tratamente contin substante active energizante, minerale si vitamine benefice organismului.


De asemenea, este recomandat consumul unor alimente care ofera corpului grasimile necesare si substantele care faciliteaza asimilarea kilogramelor in plus. Astfel, nucile, smochinele, pepenele galben, bananele, coacazele, caisele si merele sunt esentiale intr-o dieta de ingrasare.


Iata cateva suplimente naturiste care iti vor fi de mare ajutor:


Ghimbirul. Este o planta vitaminizanta si stimulanta pentru intregul organism. Aceasta influenteaza benefic activitatea gastrica si activeaza apetitul.


Tinctura de hrean. Are rol antianemic datorita compozitiei sale bogate in protide, saruri minerale, vitamina A, B si C. Se iau 25 de picaturi de tinctura amestecate intr-un pahar cu apa sau ceai, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa. 


Atentie! Acest tratament nu trebuie sa dureze mai mult de o luna deoarece poate provoca iritatii stomacului.


Praful de silur. Este un tratament perfect pentru persoanele care nu reusesc sa se ingrase. Se ia zilnic un varf de cutit de pulbere, cu jumatate de ora inainte de masa.


Decoctul sau pulberea de patrunjel. Patrunjelul in orice forma s-ar consuma are un rol nutritiv foarte important. Se pot bea doua cesti cu decoct zilnic sau se pot lua cate doua varfuri de cutit de pulbere.


Uleiul esential de tarhon. Se gaseste sub forma de capsule si are efecte benefice asupra organismului in sensul ca stimuleaza apetitul alimentar.


Nu uita! Inainte de orice schimbare a alimentatiei, trebuie sa consulti un medic nutritionist. In urma unor analize, acesta va stabili care este de fapt cauza problemei tale si, desigur,  care este tratamentul potrivit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare